Quote:
Originally Posted by Max
znam da je off ...... ali TOTALNO si me zbunio ......
Po ovome je api daleko bolji od Avalona i Tubetecha ( DVuckovicu je zabranjen odgovor jer znam koliko voli API ja  ) ?
|
nesporazum, pricao sam o dvije varijante - prva da uzme jedno 8ch ili dva 4ch preampa i naveo api/gml kao nesto sto bi ipak bilo preskupo.. znaci da uzme nesto jeftinije po kanalu
a u drugoj opciji, solidan mixer plus jedno posteno, high end pre sam naveo avalon ili tubetech kao primjere solidnih voiceboxova. ima ih jos na tone. znaci, nisam usporedjivao api i tubetech kao takve.. kad udjes u zonu 2 soma i vise za kanal, vise "losih" sprava nema.. ima samo onih koje nekome individualno vise ili manje pasu za datu pjesmu/projekt.
e sad kad si vec dotaknuo API, nije lose spomenuti da legenda o api preu ne dolazi od silnih lead vokala, vec od sveg drugog - gitara, ponajvise bubnjeva, klavijatura, mpc i ostalih drum machine-a itd. lead vokal mu nije bas forte. pogotov u danasnjoj produkciji.
mislim, da je covjek rekao "radim rock/pop pravi bubanj i imam 20 somova", ja bi mu rekao da odmah uzme API500 rack i natrpa ga sa osam 512C pre-ova.
btw, idem uskoro u DIY projekt dva komada (sa originalnim opampom i transformatorima). ako nekog zanima pogldeajte na eisenaudio.com i potrazite postove o tome na gearslutz.com. vrlo zanimljivo, vec sam se cuo sa tipom..
Quote:
Originally Posted by Max
... i zasto ne Roda ? Po meni najbolji odnos cena kvalitet ( po meni ) sa druge strane 100 puta sam probao u odnosu na druge mikrofone ( mislim na classsic 2 i k2 u odnosu na Neumanne i AKG i ostale ) i pokazali su se i te kako dobri .....
nt2a ..... najbolji mic za male pare ..... super zvuci ....
|
slazem se "dobar mic za male pare", ali naslov ovog threada je bio high end. moj prijedlog se drzao nekog mid enda. ako imam iole kakve bolje pare za mikrofon, osobno bih se drzao dalje of rode-a. imam NT1 jos uvijek. radio sam godinama na classic II i ... radije bi nesto drugo. gubi mi se u miksu i moram dosta raditi s eq-om.
osobno lovim u87 (stara, BRD verzija), pa ako neko ima ili zna nekog ko ima..