11-11-2006, 02:47 PM
|
|
Ivan Lekic
|
Re: Preamp?
Quote:
Originally Posted by clusterchord
snimao sam jednom sa 386 i to je.. groblje. koristi tzv. starved plate dizajn, vozi cijevi na maloj voltazi, ima mali headroom, i zvuci prljavo, kao i sve druge jeftine tube sprave. nije do mica jer smo imali u87 spojen..
hi-fi, highend tube sound koji daje tu tzv. diskretnu magiju, je nemoguce napraviti posteno ispod 500 i vise eura po kanalu (samo pre). to su jednostavno limitacije takvog dizajna. a sve ovo ostalo sto se nudi, su sprave koje de facto granice sa cijevnim pedalama za gitaru, znaci prljaju kao efekt i zavaraju te da je to ta "toplina". jes je.. samo dobar marketing. za gitaru ili rhodes, ili mozda neki sint bas moze, ali za vokal nema sanse ..
u nizem cjenovnom razredu, uvijek je bolje ici na dobar solid state.
focusrite platinum - uzmi najslabiji model (trakmaster ili pro), jer su svim platinumima preampi isti, i dosta dobri za te pare, a ovi dodaci na voicemasterima su losi - samo varira "broj lampica" i izmisljotina. kompresor na svima je pogotovo los, osim compoundera (ali za gitare).
jest malo iznad tvog limita od 400e, ali, puno ljudi mi je preporucilo FMR Audio RNP. dva solidna , cista kanala i di ulaza. nisam osobno probao ali radim s njihovim RNCom i on je sve sto se za njega govori.. transparentan i predobar za te pare.
|
Za focusrite za njegov eq i comp ne znam jer nisam u zivotu to ukljucio .. verovatno je tesko sranje
FMR Audio u par navrata sam hteo da kupim ali ga bukvano nema nigde .. ili tada nije bilo