View Single Post
Old 11-11-2006, 11:11 AM   #10
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: Personalni podaci

Quote:
To takodje ne znaci da treba da postoje. Upotrebi "occam's razor" tehniku:

Od 2 mogucnosti, izabrati jednostavniju i logicniju:

1. Mesec i planete uticu na nas pomocu nekog cudnog, jos neobjasnjenog mehanizma koji utice na nase osobine i sudbinu tokom celog zivota

2. Ljudi su astrologiju izmislili jer su imali malo znanja o nacinima na koje jedna stvar utice na drugu pa su samo pretpostavljali

Meni se logicnijim cini 2., ali svako ima pravo na misljenje.

Jedna masa privlaci drugu, pozitivan elektron privlaci negativan elektron, a mi, ljudi, nemamo pojma kako se to desava.
Jeda od velikih naucnika, ne mogu da se setim tacno koji, je uveo teoriju polja da bi nauka mogla da nastavi dalje, posto niko nije znao d aobjasni ove pojave.
Cime se prenosi gravitaciona sila? Kako negativan elektron zna da je ovaj drugi pozitivan? Cime se prenosi ta informacija?

Posto je ocigledan uticaj gravitacije kao i elektromagnetne sile ... ali mi ne znamo da je objasnimo niti znamo sta je to, sem sto smo rekli da sve to ima neko polje oko sebe, ali niko ne zna sta se desava u tom polju, da li to znaci da te sile ne postoje?

Posto ne znamo da objasnimo ni neke osnovne stvari koje nam se desavaju 24/7, ne sumnjam u to da postoji jos mali milion stvari koje su neobjasnjenje, pa cak i neprimecene.

Tako da ako hoces naucno, ajmo prvo da utvrdimo da se cela nauka zasniva na "TEORIJI POLJA". Dakle tu nema nista egzaktno sem sto je sama pojava PRIMECENA i nista drugo.
SumAnuT is offline   Reply With Quote