Quote:
Originally Posted by boggy
E s obzirom da ta skupa oprema ne moze lako da nadje kupca, jer mora i da je isplati, pojavljuju se i "jeftine" ponude na trzistu, koje funkcionisu slicno, najcesce rade, mnoge cak i vrlo uspesno, ali NISU high-end...
Prema tome moguce je sve sastaviti od high-end sprava, samo treba da dodas nulu na cifru koju si predlozio i da je pomnozis sa N, gde je N "neki" broj.
pozdrav
bogi
|
Bogi je kao i uvek, u pravu, ali evo jednog mog, ne bas tipicno, ali kontra primera:
Svojevremeno sam za jednog naseg popularnog pevaca uradio jednu matricu, (balada) uglavnom, to jest potpuno od hardware sintova i semplera,
koju sam narezao grubo smiksanu na disk, i prebacio na "vrhunski" PRO TOOLS sistem, jos uz to i nakacen na SSL AWS mixer. Pevac je otpevao, i par dana kasnije ja sam istu tu matricu kanal po kanal prebacio u moj verni LOGIC PRO na MAC, i narezao u svrhu finalnog remixa u wave 44.1 / 24 bita
na istom tom "HI END" sistemu. Remixu sam prisustvovao, snimatelj je bio "od poverenja" iskusan, ALI NIKAKO NISMO MOGLI DA POSTIGNEMO SIRINU, CISTOTU I KVALITET DEMO MIXA NA KOJI JE PEVAC OTPEVAO, i zavrsilo se tako (mada me je bilo sramota samog pred sobom) da smo koristili demo (rough mix) matricu smiksanu na mom "bednom" Soundcraft Spirit mixeru, jer je bila BOLJA....
Opet neke vestice igraju kolo, zar ne?
Pozdrav...