Thread: Hi-end
View Single Post
Old 06-11-2006, 05:51 PM   #4
Max
Pro Member

Default Re: Hi-end

Quote:
Originally Posted by gricko
predpostavimo da imam dobar prostor, da je akustika zadovoljavajuca i da zelim opremu kojom cu moci odradjivati svoje projekte do kraja ili bar do zavrsnih koraka, masteringa, a da se ne zavrsava sve samo na mom demo snimku. Cijeli rock bend je u pitanju. Nadam se da se razumijemo. Ako bih imao na raspolaganju oko 10000e samo za opremu dajte mi neke upute, neku listu opreme koju bi vi u mom slucaju kupili.

Hi end za te pare ne moze ..... ali ono sto ti Off kaze je skroz ok .... znaci da mozes korektno da snimis ( ovde vise zavisi od tvog umeca nego od opreme ) i da smiksas i da to ne zvuci losije od vecine Srpske produkcije . Ovde se u principu radi sa jeftinom opremom , tako da ti Hi end oprema ne treba da bi radio u Srbiji kao vecina .

Ako imas ideju da zvucis kao tvoji idoli .... onda ti treba vise novca .

Kad ne bi snimao bubnjeve .... onda bi se sveo na 1 preamp , par finih mikrofona i bolje slusanje i DAW .... i onda bi ti 10 000 znacilo da kupis dosta bolju opremu

znaci umesto 8 preampa 1 , umesto 8 - 16 AD DA .... uzimas 2 ADDA ......
umesto 10 mikrofona .... 1 - 2 bolja .....

U tom slucaju oprema ce biti vrlo zadovoljavajuca , a zvuk cenajvise zavisiti od kvaliteta benda , samih aranzmana , kao i tvog umeca da snimis i smiksas to sto ste radili .....

Nadam se da sam pomogao .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote