@ Vrach
Quote:
To se zove INVESTICIJA. Zaradis pare od muzike i ulozis u neki drugi biznis da radi za tebe dok se ti bavis neci drugim! Sta je tu lose???
To sto se tu ne placa nista, nema veze ! Placace se jednog dana! A sa pogresnim stavovima - dzaba sve!
|
Znas, ovde je mali problem sa tvojim poredjenjem. Svi ti ljudi koje si naveo su prvo i jedino radili muziku i od nje zaradili to cime se sada bave, da li uvidjas razliku? Znachi prvo su dosegli svoj san pa tek onda vodili biznise, da li su imali pogresne stavove po opstem misljenju (kako treba ziveti i voditi zivot) ili su terali svoje oni su opet ispunili svoju viziju i ambiciju. Ponekad svojim stavovima demoralises mladje ljude koji tek pocinju da pronalaze sebe, treba ih pustiti da sami vide i prozive neke stvari i da u zavisnosti koliko je neko od njih borac toliko ce i da postigne u zivotu, a samim tim ce i vise ceniti svoj i tudj rad.
@ peraZdera
Ti bas ne kontas o cemu se ovde radi?
Quote:
DaBear: U potpunosti te podržavam!
Ljudi toliko pljuju neke žanrove npr. turbo folk. Kažu takvi aranžmani se rade za 15min?! Sramota ih je da rade takvu muziku!!! Fora je što takvi ne bi uradili neki turbo folk hit ni za 15 godina!!
|
Za narodnjake treba imati mentalni sklop isto kao i za druge zanrove (mada ipak malo vise od mentalnog sklopa

). Jednom u zivotu sam bio prinudjen da uradim album narodnjaka da bi isplatio neki dug, i veruj mi pokajao sam se debelo a bogami i taj kojem sam odradjivao dug preko albuma. A jel' znas zasto? Pa iz prostog razloga sto ja nemam to u glavi i koliko god se trudio ja ne mogu i ne umem da razmisljam na taj nacin, i potpuno sam svestan da sam mogao da radim narodnjake danas bi bio pun k'o brod ....ali srecom nisam i necu nikada jer mi je bitnija muzika koju imam u glavi i koju volim nego bilo sta drugo, do te mere da sam prestao da radim bilo kakve aranzmane drugim ljudima, srecom mogu to sebi da priustim zato sto radim sve drugo sto se tice muzike i zvuka a ne da se prostituisem sa kojekakvim pesmicicama i nabedjenim ''kompozitorima i aranzerima'' jer me jednostavno i samo razmisljanje o tim ljudima i takvim pesmama mentalno degradira. Naravno ovo je moj nacin da se borim sa nekim stvarima koje mi ne prijaju, ali licno na sramotu mnogih Narodnjaci i Turbo Folkeri su jedini profesionalci od pocetka do kraja svidjalo se to nama ili ne...cast izuzecima.
Zasto, verovatno se pitas? Pa zato sto oni i zive svoj nacin kroz tu kako bi je vec nazvao (muziku) i ne pokusavaju da budu Sting jer nisu, i zato sto ta njihova muzika preslikava njihov mentalni sklop od pocetka do kraja. A mi se ovde stalno trudimo da serviramo napolje ono sto smo vec 500000000 puta, i da stvar bude gora, merila se gube iz razloga sto sve merimo po nekim tamo likovima koji u 90% slucajeva ne kontaju sta rade ali vide da im ide po ko veli ''ajd dok se moze''. Zato se i kote kojekakvi kvazi DJ-evi ko pecurke posle kise.