Thread: Live...
View Single Post
Old 01-11-2006, 02:24 PM   #13
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Live...

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ja sam to radio sa jednim bendom. Imaš u principu više varijanti, a mi smo radili sa osmokanalnim hard disc recorder-om. Na njemu su bile matrice pesama (sintovi, neki pozadinski vokali), snimljene tako da su prva dva kanala stereo matrica a druga dva stereo matrica sa klikom. Ta prva je isla u razglas, a druga matrica u mali behringer mikser koji je kod bubnjara. Bubnjar ima slushke i mozhe sam da namesti koliko mu jako treba. Ako mu treba i da ima odvojeno volume, onda bi trebao peti mono kanal samo sa klikom koji bi isto isao u mikseticu pa bi i to mogao da namesta. Ako se nema za HD recorder, moze i onaj snimach koji koristi mini disc, pa chak i obichan portastudio sa kvalitetnom kasetom, nebitno.

Hvala, i mislio sam tako na razmjenu iskustava.

Ja sam planirao na svoj stari višekanalni Mini disc.
Stereo na razglas a bubnjaru na uši metronom/signal kao onaj sto ide na razglas.

Naravno, na uređaju je mikser kojim sam regulira levele.
Sve bi to bilo uz njega.
Kad treba krenuti pjesma, stisne play rukom (ili bude na noznom kontrolleru), prvo 4 takta metronoma da se spremi, 4 da označi početak po fusu ili nečemu i onda krene stvar.

Druga opcija je bio laptop sa firewire karticom...no ne znam koliko je to pouzdano..odu windowsi usred pjesme i adio ali ta opcija i dalje stoji...pogotovo jer bi mozda i sint bio MIDI controller+laptop, kazem mozda...

Hard disk recorderi su danas jeftini, ali opet, ne vidim razliku u soundu izmeđi mini dicsa na atrac 4,5 i toga, plus sto mi je MD pouzdaniji u radu..nema sanse da se sruši.
Tascam ili neka druga portastudija su slaba kvalitetom zvuka ipak.

Zanimalo me ako je netko probao to sa ADAT-om?
Danas se jeftino nabave i koriste ih za te svrhe dosta.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote