Thread: Apsolutni sluh
View Single Post
Old 31-10-2006, 08:17 PM   #43
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Apsolutni sluh

Quote:
Originally Posted by boggy
ne znam zasto imas POTREBU da svaki put, kada ti se ukaze zgodna prilika, negiras SANSU za postojanje talenta kod ljudi.
Chovjek mozhe onoliko koliko vjeruje da mozhe. Uvjerimo li vechinu da se radi o talentu onda che vechina prihvatiti da im to nie dostupno jer nisu talentirani. Ako netko zastupa tezu da se radi o trudu onda se ostali "netalentirani" neche prestati truditi. A trud se uvijek isplati. No ako nekoga uvjerimo da nie talentiran prestaje se truditi i onda definitivno nema nikakvih rezultata.
Dakle koristim svaku priliku da motiviram ljude i ne dozvolim im da zapadnu u razmishljanje kako su manje vrijedni ili manje sposobni. Zhelim da svi budu svjesni da im je jedini limit onaj koi si sami odrede. Nadam se da nemash problema s time i da tvoj talent nie time povrijedjen.

Quote:
stvari koje sam napravio opet nisu bile neko svetsko cudo, daleko bilo, ali da sam radio po tvom... potrosio bih poslodavcima par milijardi eura, samo na "bezuspesne pokusaje" odnosno vezbanja da ja to napravim... jer eto, da bi to mogao, moram da navezbam, a narocito "fokus"... Desetak ljudskih zivota mi ne bi bilo dovoljno da ispostujem tvoje "metode"...
Ne brkaj intuiciju i talent. Intuicija je iracionalan utjecaj na ljudsku svijest i ne podlijezhe logici. Mnogi to smatraju talentom ali to NIJE talent. Netko slusha taj "glas" a netko ga ignorira zbog "racionalne" logike. Interpretacija tonova nema veze s intuicijom. Dapache vrlo je racionalan proces.

Quote:
Ako ti ova tema smeta, ili te iritira, onda ti predlazem da je ignorises.
Isto ovo si mogao i sam sebi napisati. I ja sam mogao pitati tebe zashto inzistirash na talentiranosti (nadmochnosti) pojedinca i ukazati ti na chinjenicu da osoba koja ima odlichan sluh zapravo ne zna kako je imati manje odlichan sluh. On ne mozhe znati je li se rodio s odredjenim sposobnostima koe drugi nemaju ili drugi samo zanemaruju neshto shto je njemu bitno.

Navedi mi JEDNU indiciju (ne dokaz... samo indiciju) da se radi o talentu koi tu i tamo pogodi nekoga a ostatak je zakinut na tom mjestu, te da "normalna" osoba nie u stanju razviti taj isti "talent". Ako postoi takva indicija vishe niti jednu temu nechu zatrovati tezom o trudu. Ako takva indicija ne postoi... ochekujem da preispitash vlastiti stav prema talentiranosti i ljudskim potencijalima.