View Single Post
Old 30-10-2006, 11:10 PM   #3
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Roland MC-505 (10 godina Groovebox-a)

Opsti tehnicki podaci :

MC-505 Specifications
Synthesizer Section
Keyboard Pad :
16-keys
Maximum Polyphony :
64 voices
Parts :
24 parts (main: 8 + rps: 16)
Tones :
512 tones
Rhythm Sets :
26 sets (user: 20)
Effects :
Reverb,Delay EFX (24 types)
Sequencer Section
Tracks :
8 tracks
Songs :
50 songs
Patterns :
Preset: 248, RPS: 466, User: 200
Internal Memory :
95,000 notes
RPS Set :
60
Pattern Set :
30
Tempo :
20.0 to 240.0 (maximum)
Resolution :
96 ticks per quarter note
Recording Method :
Realtime, Step1, Step2
Control Knob
D-Beam Controller :
28 types
Realtime Modify :
Cutoff, Resonance, LFO (Modulation, Rate), Envelope Attack, Decay, Release, Panpot, Level, Portamento Time
Effect :
Time/Rate, EFX Level
Play Quantize :
Timing, Velocity (Grid, Groove, Shuffle)
Arpeggio :
Accent Rate, OctaveRange (53 styles)
Others :
Low Boost, Master Volume
Others
Display :
7 segments, 6 characters (LED), 16 characters X 2 lines (LCD)
Connectors :
Mix Output (L/R), Direct Output 1 (L/R), Direct Output 2 (L/R), Phones, Foot Control jack, MIDI IN / OUT, AC adaptor, Memory Card-port
Dimensions :
462(W) x 320(D) x 110(H)mm
Weight :
5.0kg

Pa da zakljucim ovo predstavljanje 505-ice, s?obzirom da ima 8 kanala I da neki kazu da ju je pregazilo vreme mogu da potvrdim I da potpisem da nisu seli jedno nedelju dana uzastopno da je isprobaju kako treba I dalje mi zvuci zanimljivo pogotovu kad kombinujem sa takozvanim profi vst instrumetima (ne kazem da su dobri ima ih naravno) 505-ica ih ubije svojim nekim posebnim zvukom koji salje u vas zvucnik , naravno potrebno je vreme da bi se skroz provalila ali vam to vreme prodje u igri I znanju a samo vreme proleti , preseti su skroz zadovoljavajuci tj dobar pocetak da nesto napravite svoje sto je veoma odlicno tj uvek vas za nesto inspirise da probate I kad vam dosadi uvek ispadne nesto novo tako da vas stalno drzi uz se . ?emulacije? najpoznatijih sintisajzera (juno,jupiter.sh-101,tb-303 I ostalis I naravno ne izbeznih ritam masina cr-78 tr-808,tr-909,tr-606,tr-707i ostalih kitova za razne vrste muzike , techno house po 2 kit-a ,jungle/drum 3 kit-a , reggae,ragga,funk I ostali stilovi) su najpribliznije originalu veoma malo su izmenjeni zbog aktuelnosti ali veoma lako se mogu editovati da zazvuce kao originalne sprave ili kao nesto sasvim drugo.Moj utisak posle 7 godina se nije promenio od prvog dana kad sam poceo da se igram sa njom I da provaljujem sta zasta sluzi , cak I dan danas koristim neke zvukove koje sam napravio prvog dana , bass zvuci su mozda veoma masni I mogu slobodno da ih poredim sa moog-om/ms-20 a da na vecoj oktavi dobijem super sint koji moze da se poredi sa nekim novijim sintom, u svakom slucaju 505-ica ce I dalje biti u studiju kome treba nesto sto ce ih ?vaditi? u svakom trenutku mozda nadmasiti neke masine koji su debelo placeni .

U sledecem izdanju detaljniji prikaz editovanja tj rad sa nekim zvukom(bass,sint,pad) + audio semplovi (mozda ce se nesto pojasniti o cemu sam pisao kao npr. FXM) ukoliko to neko zeli tj vise vas ...

Poz!

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote