Quote:
Originally Posted by kok
ne, nisam mislio da li bih sma kesa absorbovala bass vec da li bih se ponasala slicno kao i iverica na pravom bass trap-u, jer znam da si pomenuo da bi se ponasala kao rezonator?
|
Da bi se ponasala kao pravi rezonator mora biti minimum 5kg po m2 tezine, i mora biti razmak (vazduh) izmedju nje i vune bar 0.5 do 1cm (naravno u hermeticki zatvorenoj kutiji), sto nije slucaj sa kesom koja je direktno naslonjena na vunu i suvise je tanka. Umesto plastike se moze koristiti sper ploca iste tezine, ako se zeli zivlji zvuk, a iverica tesko da moze sluziti kao rezonator.
Quote:
Originally Posted by kok
BTW kako radi Azmafon... to jest jer ste ga probali, deluje mi OK ali cini mi se da je suvishe tanak???
|
Azmafon sam video, ali mu ne znam karakteristike. U principu kod odabira materijala za Absorbere najbitnija je gustina materijala i ako je gustina (kg/m3) ista, skoro da nema nikakve razlike izmedju najjeftinije vune i najskupljeg specijalnog sundjera. Sundjer je skup jer ne smrdi, zadovoljava protivpozarne kriterijume, lakse se montira i mnogo lepo izgleda. Znaci najbolje da stavis neku tvrdu (ali ne najtvrdju) vunu i preko nje nesto sto je iste ili manje gustine (kesa, iako tanka, ima vecu gustinu od vune) kao zastitu, to moze biti i tanak sloj Azmafona ili sundjera. To ce biti malo skuplje nego ako je samo vuna ali znatno jeftinije nego samo Azmafon, ili samo akusticki sundjer.
RM