Thread: Apsolutni sluh
View Single Post
Old 30-10-2006, 07:39 PM   #22
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Apsolutni sluh

Mene, na primer interesuje upravo prepoznavanje frekvencija (ne tonova... jer tu izgleda treba da se nesto dogovarate, a ja ne bi da to "dogovaranje" citam... ), koliko je taj proces ponovljiv, ako to covek uopste moze, koliko je precizan (+/- X Hz), od cega zavisi (koncentracija, odmornost, godisnja doba, sta god...).

Iskreno, manje me zanimaju naucna objasnjenja te pojave, a vise konkretne mogucnosti sluha...

Zasto me NE zanimaju naucna objasnjenja?

Pa jednostavno zato sto to mogu da procitam u bilo kojoj ozbiljnijoj knjizi koja se bavi tim pitanjima, pod uslovom da me to zanima, te mislim da je stvarno bespredmetno smarati Forum koji se bavi pitanjima muzicke produkcije sa tim, u smislu da postavljam pitanje o mehanizmu ove pojave.

Znaci, meni je LICNO interesantnija prica o dometima ove ljudske sposobnosti, sta sve moze, sta sve ne moze, prakticno, jer (opet licno, pa mozda i gresim) smatram da je to korisnije i ostalim clanovima Foruma, barem u cilju da saznaju malo vise o tome, kako ljudi koji to mogu to dozivljavaju, kako i da li vezbaju, itd...

Znaci praksa, praksa, praksa... sta ste culi, videli, doziveli... itd.

Inace (neke) nauke mi je puna glava, i to vrlo cesto zna da sakrije drvo u sumi.

Eto, vrlo licno, mozda i sebicno, sam izneo svoja interesovanja i zelje za sadrzaj ovog threada, u nadi da nisam usamljen.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote