Quote:
Originally Posted by OFF
Ma ne, uopste nemam nameru da dokazem da razlika postoji. Samo bih uradio blind test gde ce 10 ljudi, npr, reci da li cuju ili ne cuju, ili misle da cuju. Postoje li bar sanse da im obezbedim realne uslove sto se tice exporta?
|
Realno, koliko ja (malo) iskustva imam, te razlike cuju najvise ljudi koji godinama rade u ISTOM prostoru i na ISTOM monitoringu i to za projekte na kojima utrose poprilicno vremena i cuju ih milion puta...
Skupiti desetak ljudi u nepoznati prostor i na nepoznatom monitoringu ocekivati regularan test mislim da je previse ocekivanja (mozda gresim i budalim... ali eto...)
Mislim da je najbolje uraditi pun CD istih pesama, uradjenih na razlicite nacine, a pri istom setupu, pa ga podeliti svakome ko zeli da cuje ili ocekuje da cuje razliku... na CD-u treba napisati precizan setup koji je koriscen za svaku pesmu...
Kod ovakvih situacija, nacina da se dokaze da razlika "nema" ima milion puta vise nego nacina da se dokaze suprotno... a i tada se postavlja pitanje da li je to onda uopste bitno...
Isto kao i razlike u CD-ovima pravljenih preko "rezanca" i putem DDP protokola, a to se na ovim prostorima radi koliko vec godina na "rezanac"?
Sve se svodi na to koliko je nekome bitno da ono sto uradi ne "ukaki" na kraju ako ne mora...
Samo licna misljenja navodim... ako budalim... ili pricam napamet... izvin'te...
pozdrav
bogi