@Dabear
Sve je to velika istina kaj veli?,no da nema entuzijasta,ne bi bilo ni dobre mjuze.Kaj se mene tiče,nisam nikad ma?tal o velikoj pari i slavi od mjuze,plafon kojem ma?tam je skroman.Zadovoljan bih bio kad bi mogao zaraditi neki minimalni d?eparac simboličnog iznosa.
Radim na tri projekta,jedan je album sa domaćom pop/funk mjuzom,drugi je projekt sa house mjuzom,a treći je instrumentalni projekt na kojem sviram gitarističke teme.Sve je to jo? u povojima i ni? do kraja gotovo,al radi se.
Glede house mjuze nisam imal nikakve zamisli kaj da napravim s njom(pa se i nisam previ?e trudio u tom ?anru),tak da je ova ideja sa net labelom dobro do?la,a također postoji mogućnost da mi neke pjesme izađu na kompilaciji jednog foruma i to je to kaj od te mjuze očekujem,znači nekakvo promotivno izdavanje i da se ljudima svidi.
Gitarističke instrumentale budem slal el. medijima,mo?da ne?to od svega toga i prođe za kakvu ?picu,mo?da dođu i neki novci od prodaje tih instrumentala i mo?da ?togod od autorskih prava,jer sve to kanim za?tititi(to i nije tolko te?ko izvedivo jer bi mogao iskopati kakvu ?pagu u tim medijima).
Od domaćih pop uradaka očekujem najvi?e jer se trudim raditi komercijalno,a opet sa nekakvim stilom,a zamisao jest da se pjesme prodaju ili direktno nekom bendu ili izdavaču(koji ima pod sobom već neke izvođače pa bi njemu to sve skupa i bilo lak?e),pa opet mo?da nekakav novac od prodaje i od autorskih prava.
Ako svu tu izma?tanu i imaginarnu lovu podijeli? sa mjesecima rada koje si utrupao u neki projekt,dobije? mjesečnu naknadu daleko ispod minimalca,a to je upravo onaj d?eparac s početka topica.
U kojoj mjeri mi to bude po?lo za rukom i dal opće bude, bumo vidli,no valja probati,a s mjuzom se bum bavil (tak i tak se bavim već 20-tak godina,ovisan sam o grooveu

),a ako mogu uz taj gu?t mjesečno zaraditi bar nekakvih 50eu(ma i manje),ja zadovoljan,jer u osnovi sam zadovoljan i s običnim pozitivnim komentarom.
Treba svirati i stvarati ,to je lepo

i u glavi imati generalnu ideju da ti mjuza koja solidno zvuči ne ostane zauvijek na spr?enom cd-u doma na polici.