View Single Post
Old 28-10-2006, 09:09 PM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: sad i zvanicno

Imas li ti neku bolju ideju? Sta bi ti u ovim vremenima radio kada bi bio u njihovoj poziciji?

Ja trenutno ne bi savetovao nikoga da se 100% posveti muzici. Moze kao hobi, pored skole / faksa, ali nikao da se sanja o nekom mega uspehu - jer to je danas VRLO tesko, a uraditi to iz Srbije, skoro ravno nemogucem!!

Uostalom, od recimo stotinak aktivnih clanova Rumskog, ja mislim da ce se jedva 10-tak njih jos uvek baviti muzikom za par godina!!

Treeba da se radi mnogo, mnogo razlicitih stvari, da se zna / nauci mnogo, pa i tad treba da se pojavi neka luda sansa !

Ima tu raznih muzika da se radi - televizija, reklame, muzika za video igre, itd, itd...pa sound design / efekti za filmove itd.
Moze se (nekako) opstati i dalje biti u kontaktu sa muzikom...

Ali sve su to USLUZNE delatnosti - kad ti uzmu efekte ili kad uradis miks, nemas nista od toga posle, pa cak i ako se proda milione!! Znaci- dobar si kao i zadnji projekat!! I treba stalno da juris nove poslove....
Znaci treba nesto sto ce da donosi tantijeme , a to vec nije lako u danasnje vreme - kad se muzika deli za dzabe!!

A ocekivati da se zarade pare za zivot od house ili techno ili Drum & Bass-a...he,he,,malo teze!

Last edited by DaBear; 28-10-2006 at 10:27 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote