View Single Post
Old 27-10-2006, 11:03 PM   #3
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: sad i zvanicno

evo sad cu da napisem , ja se izvinjavam ako je nekao cekao na ovaj moj post , imao sam neka posla pa da krenemo redom

1. evo sa njihovog sajta o njima

Diggarama...
... is a new way of sound journeys, eclectic soundscapes and forms

... is a netlabel founded for distribution of music of various styles

... is a weird word

... is something new

... is here to stay

There's nothing much to say... We create sounds for you, for your listening pleasure and for our holy mission of sound exploration. Yes, this is yet another netlabel...
But we decided to run it because there may be a fair amount of labels, but many releases are really bad (with all due respect). It's all the matter of taste and good hearing, innit?

Our taste may not be of best quality (expect the unexpected) but our hearing is good... We kid you not. We had some long talks before running Diggarama about issues like what kind of style will we be releasing on this netlabel.

At the end we concluded that we will release music of various style as long as it's a quality piece of music (eclectic is the keyword). We'd like to welcome you to our world of digital music.

Enjoy this trip with us.

2. po meni svrha net label-a jeste promovisanje underground muzike malo glupo tj vise umetnika koji jos ne mogu da dodju do jaceg deal-a , a posto je ovo postao 0/1 svet informacije tj zvuk mnogo brze putuje nego sto je bilo sa standardnim metodama (ne zelim da o muzickom cd-u i vinilu govorim u proslosti) , pa je to jedan od nacina da kao sto napomenux da se dobije neki jace izdanje tj nesto ozbiljnije ili booking , neki net label je za dzabe kao sto je slucaj sa diggaram-om ili neko prodaje te mp3-ke. sto se tice copyright-a u ovom nasem slucaju je i dalje nase to je bilo jedno od prvih pitanja koje sam postavio njima sta se desava sa tim jel to pripada njima ili nama iz razloga sto su pesme registrovane u SOKOJ-u, oni su nam odgovorili da je to i dalje nase i da imamo prava raditi sta hocemo

3. sto se tice kontakata sa njima ostvario sam ja , mada se desava da bude i obrnuto kao sto je u slucaju sa electrixx-om iz berlina ili sa veztaxom iz slovenije , znaci ovde je slucaj isto kao i sa standardnom izdavackom kucom.

4. Za taj label sam se odlucio jer je pre nas N-ter izdao sasvim ok ep pa rek'o da probam a i electrix su takodje izdali za njih , ovo su meni poznati izvodjaci a i prvi neki net label sa kojim sam pokusao da ostvarim nekakvu saradnju i eto desilo se sta se desilo , znaci jedini savet za sad oko filtriranja gledaj/skidaj neke od izvodjaca koje si nacuo/imas neka izdanja ili random sta da ti kazem , drugi nacin ne postoji ili na bum okaci negde pa posalji linkove nekome ce se svideti

5. Cover izdanja je radio blurixxx covek koji je odgovoran za rad etikete , ja mislim da je radio on ili neko ko je zaduzen za to unutar label-a

sta da vam kazem upload u ruke na neki ftp i copy/paste raznim etiketama verovatno ce vam se posreciti

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote