View Single Post
Old 27-10-2006, 10:39 AM   #15
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Default Re: koji program za live svirku

http://www.dirty.org/underworld/articles-uw.php?id=26
evo kako je Underworld radio i kako sada radi..
Na taj (njihov poslednji) nachin, ''sviram'' vec dve godine i mogu da vam kazem da sam prilichno zadovoljan (super mi je shto taj princip nisam 'video' od njih, nego je i za mene to bilo najbolje reshenje) ..naravno, moja oprema je mnogo skromnija..ali bice valjda jednog lepog dana..
aj javite da li vam se dopada..

Inache mislim da je midi clock njakanje. Po meni, najbolje je da ono shto morate da vuchete iz kompa, vuchete iz jednog softvera (radi stabilnosti i kolikog-tolikog smanjenja mogucnosti bugovanja usred svirke), a sve ostalo da svirate. Mislim da tako necete izgubiti tu notu 'zive' svirke i postojace neshto shto ce vas odvojiti od standardne dj varijante.

na myspace-u stoji stvar 'movin house live' tamo mozete chuti kako nas trojica radimo. Koristim Reason ali samo kao sekvencer i sampler (svidja mi se jer ima sve shto mi treba,stabilan je i veoma dobar za real-time kontrolu), znachi ne koristim njegove farbe i drumKit-ove. Sa kompa sam u toj pesmi vukao samo beat i dva sEmPla. Na pochetku je beat filtriran pa se chuje naravno samo kick, posle otvaram filter i pushtam ceo beat. bas i perkusije i onaj solo smo nas trojica odsvirali.. zvuk je snimljen sa neke kamere, tako da..bolje ishta nego nich

Last edited by MHz; 27-10-2006 at 11:17 AM.
MHz is offline   Reply With Quote