View Single Post
Old 27-10-2006, 09:07 AM   #25
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Buducnost 5.1 formata

Pa bilo je i do sad izdanja za audiofile - SACD (Super Audio CD) u surroundu i sa vecom bitazom i takodje surround DVD Audio ....
Imam 10-ak tih CD-a...zvuci super u surroundu (Jean Michell Jarre hitovi - totalno remiksovano u surroundu, Pink Floyd, Roxy Music..itd...)sve uglavnom dinosaurusi - jer jedino oni mogu da prodaju nesto!
Ali i ovi formati izumiru!!

Ljudi kupuju jako skupu opremu da bi slusasli mp3 !? Ruku na srce...sad privodom kraju instalaciju nekom liku. Uzeli smo Marantz Hard Disk server (licensiran od IMERGE kompanije - oni imaju svoje algoritmove za mp3 - od njih je i LINN licensirao algoritmove!!) 160 GB server sa 4 stereo izlaza - baca 4 razl muzike u 4 sobe..
Kosta £ 2,500 (oko 4000 Eura)!!!

Elem, ima3 mp settinga i nekompresovani. MP3 na 320kb zvuci nenormalno !!? Nosio sam u studio, sluali na Dynaudio, velikim Genelec-ima itd, jako!! NEMA RAZLIKE !
Paralelno pustali sa CDa i NIKO u studiju nije mogao da kaze sta je CD a sta MP3...mega!

Njihov algoritam "grabuje" nekompresovano (!?) i onda nocu, dok mi spavamo, on konvertuje u MP3. Treba mu oko 30-45 minuta po CDu...ali zvuci KOOOMA!!
Prebacio sam svih njegovih 450 CDa, i ima mesta jos 1000 i kusur sati....

Problem je sto masa drugih kodeksa zvuci sranje..a ima ih na desetine....
DaBear is offline