View Single Post
Old 26-10-2006, 12:20 AM   #29
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

necemo da se ponavljamo al' je muzika stvar matematickog algoritma zar ne zasnovano na kocki 2/4/6/8 ??? zasto je elektronika uglavnom na 4/4 zato sto je najprostiji i najsubliminalniji takt za siroke narodne mase iliti slusljivo/pitko tj slusalac ocekuje da sve bude parno tj pravilno redom broja 2/4/8/16 , najbolji primer za to sto 'ocu da kazem jeste mozda malo neobican primer jeste rambo amadeus u pesmi 2 galeba bjela (ne znam tacan naziv pesme al' refren je ptico sto ljubis zvijezde skupi krila ...) znaci pop limunada kad je prvi put cujes sve znas od reci pesama do takta prelaza akorda i ostalog . ili malo drugaciji tj elektronski primer kraftwerk - the numbers , e sad se setih neceg domaceg prvi album grupe igra staklenih perli , poslusaj produkciju znaci upravo ono o cemu pricamo sve je podlozno acid-u tj narkotiku a kad si na naarkotiku zna se sta se desava ustvari ne znam nikad nisam probao acid, ali cujem taj fazon , znaci vokal je tako "zamucen" da ga ne razumem kapiram da moram da se nadrogiram da bi mi se "otvorila" ta cujna "frekvencija" ... izvinjavam se modovima na ovom polu spam postu ... dosta sam pisao :]
p.s.
kao sto sam rekao na topic-u za vangelis-a uzivajmo u muzici , svako ima svoje misljenje i postujem ga.

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline