Thread: Vangelis ...
View Single Post
Old 24-10-2006, 01:00 AM   #38
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Wink Re: Vangelis ...

Quote:
Originally Posted by Moritz
@ Shiva

Da li je ne postovanje ili ne razumevanje prosudi sam. I niko nije paranoican, nego samo malo budi jasniji u svojim izjavama. Ako vec filozofiras ne skaci sebi u stomak.
...da li ti opet nama dokazujes svoje poznavanje muzike?
Poshtovati nekoga ne podrazumijeva gotivljenje njegovih djela. Ja poshtujem i onog vojvodu koi jebe sve po spisku Hashkim sucima. Ne poshtujem ga zbog njegovih djela (dapache), ali poshtujem to shto nie odustao od svoje filozofije i shto je spreman umrjeti za vlastite ideale. Poshtujem i Vangelisa zbog popularizacije instrumentalne glazbe chime je napravio prostora za mnoge nakon njega. Poshtujem i Stefanovskog zbog njegovih djela i izvedbi kao instrumentalistu ali ga ne poshtujem kao glazbenika jer je iskljuchiv. Njemu je sve to sa kompjuterima sranje i to su sve preseti, ali svejedno ne propushtam njegov koncert ako je unutar 100 km.

Toliko o skakanju u stomak, a shto se tiche dokazivanja... pa vjerojatno dokazujem neshto. Samo ne vama nego sebi.

Quote:
....makar bio sa planine i cuvao ovce pa usput pevao pa resio da to prodas...ako si prodao komercijalno je. Isti pojmovi danas i pre 100 godina menaiju isto znacenje kao ni muzika...zato je pogresno da poredis babe i zabe.
Tko pricha o komercijali? Vangelis je izdao puno albuma i malo se koi bitno razlikuje u izrazhaju. Simon nakon 3 Shpongla vishe ne zheli nastavljat taj projekt kako ne bi razvodnjio koncept. Niti jedan projekt nie izdao u vishe od 3 albuma i svaki novi projekt kompletno promjeni pravac, geometriju i koncept. Hallucinogen je pokrenuo lavinu psytrance-a, Shpongle je pokrenuo lavinu downtempa... Pa dobro ti kazhesh, da. Uopche nisu za usporedbu

Quote:
....ako nesto ne volis reci da ne volis i niko te nece smatrati za budalu ili sta slicno jer imas prava na svoj stav, a ne da nam tu filozofiras kako ti zapravo postujes njegov rad ali je zapravo to samo "celofansko zapakovano sladunjavo holivudsko sranje"....cisto da bi opet fiozofirao.
Licno ne volim DOORS-e ali im skidam kapu i necu se trpati u post o DOORS-ima samo da bih nesto rekao.
Pa i rekao sam da ne volim sladunjave melodije uvijek u istom celofanu. Meni je logichno ako mi se neshto ne svidja navesti i razlog zbog kojeg mi se ne svidja.

Ako ne volish DOORS-e i nikad nigdje to ne kazhesh/napishesh onda chinish ovo "drushtvo" manje kritichnim. Kad drushtvo nie kritichno otvara se ogroman prostor za ambiciozne diletante sumljivih ciljeva koima je pojam etika vezak uz etikete na trapericama. Kad malo razmislish... ovaj dio svijeta je krcat takvih likova na istaknutim pozicijama i u svakom drugom kvartu deru narodnjaci. Tvoj stav indirektno potpomazhe takvu situaciju. Ja to smatram potpuno pogreshnim razmishljanjem taman da Vangelis i nie sladunjav.