Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Veliki pozdrav!
Iako zasrah prvi kontakt sa ovim Gostom Foruma, na čemu se javno izvinjavam (DragAn zna o čemu pričam), evo da se i ja uključim...
|
ja jo? uvjek čekam razvoj događaja...vidim uzalud??
Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Koliku latenciju (neizbje?an termin za većinu članova foruma) realno trpi precizno snimanje bassa?! Ne znam da li si se na?ao u situacijama da svira? na kr? opremi, ali ja sam primjetio da mi sve preko 7ms pri sviranju nekih br?ih funky dionica (sa puno kompresora na ulazu) itekako smeta... A ni?e latencije od toga je nekad te?ko dobiti... 
|
Ako sviram neki brzi bass, onda ga slu?am real time (prije karte) jer i mala latencija smeta. A inače radim (ako koristim neki efekat u real timeu) na oko 2ms latency...Ka?u da klavir ima do 7ms latencije, ali meni to nije isto kao kad mi karta kasni 7ms...mislim, ne pona?a se isto, klavir sviram kako oće?, i ne osjećam tu latenciju, a 7ms se ba? osjeti kad svira? sint ili bass kroz neki efekat...mada mi nije jasno ko jo? ne mo?e da se spusti do 2 ms....čak i LIVE ima drivere koji idu toliko nisko, koliko se sjećam...
Znači, ako ne mo?e? ispod 7ms, onda bolje iskljući "real time" monitoring, pa slu?aj nekako direktan bass...poslije mu dodaj kompresor ili ?ta već
poz Tiki...