Thread: GPU Delay!!!
View Single Post
Old 22-10-2006, 04:06 PM   #34
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: GPU Delay!!!

Quote:
Originally Posted by peraZdera
Ok. Da racunamo u svakom slucaju nije preko 50 MB/s pri najvecem sample rate-u. To svakako nije mnogo...
Pod uslovom da je samo to...

Bez obzira na sve, papir i olovka su izuzetno vredni pomagaci kod ovakvih stvari... sprecavaju "rad napamet" i ofrlje pretpostavke...
Ako nekako mozes da meris vremena, onda to uradi... nemas Logic Analyzer, i nemas predstavu ko te usporava (ako te iko usporava), brljas u "mraku i magli"... spremi alate za to!
Dibagovati magistralu bez Logic Anlyzera je prilicno velika vestina, i potpisujem da oni koji su dizajnirali sprave na kojima radis ne znaju tu vestinu, jednostavno zato sto su Logic Analyzer imali na stolu

Quote:
A sto se tice PCIe slota... u praksi nije uopste mnogo brzi od agp8x.
Kreni sa stereo stream-om, malim koracima, brini o funkcionalnosti, batali ostale stvari... dok ne proradi...

Pretpostavljam da se tu mora i nekakav protokol komunikacije napisati... sta se radi sa kojim semplom, redni broj sempla (da se ne pobrkaju)... itd..
Nisam upoznat detaljno o prici koju pricas, ali je pomno pratim na ovom Forumu, jer mi je interesantna.
Pomagacu nekim opstim pricama koje sam iskusio, ako bude prilike kao sad, recimo kada krenu price da ti "bulaznis" jer su svi procitali da to nije tako, iako ti GLEDAS problem a ostali citaju o problemu i veruju... Takve probleme sam imao i ja, i to je prilicno destimulisuce za onog ko je zavukao ruke u "saht" da ne bi (i drugima, komentatorima) "smrdelo"... naravno, niko od komentatora ne primecuje da tebi smrdi do besvesti u tome sahtu... itd.

Da ponovim, ne znam ja uopste da li ti gresis negde ili ne, ali ova prica mi dovoljno izgleda poznato da se ne moze ocekivati bas sve onako kako papiri kazu... dok se to ne proveri i konkretno, na kraju, ne iskristalise ko je nesto "zaj..'o" u ARMIJI ljudi koji su dotakli ovu tvoju problematiku, u toku realizacije, dok nije dosla do tebe.

Inace kada to saznas, najverovatnije mozes da se "slikas" sa tim saznanjem.

Quote:
Jesi li pogledao one test programe koje sam okacio?
Ne, nisam... ne smem! Radim nesto drugo, i ako krenem da brljam po tome mogu da se "zaboravim"

Trudicu se, barem za sad, da budem samo "glas razuma" u ovoj prici... mislim da ti je to dovoljno, i da ces se vec sam iskobeljati...

pozdrav

bogi

p.s. Pokusaj da sto pre dobijes stereo DEMO i baci na Forum da ljudi to probaju!!! Mnogo je vaznije raditi funkcionalnost, a brzinu ostaviti za kasnije,... seti se da je namena onoga sto radis primarno funkcija i kvalitet, a brzina je tek sledeci zahtev

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote