Thread: Snimanje bassa
View Single Post
Old 22-10-2006, 01:09 AM   #6
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: Snimanje bassa

Quote:
Originally Posted by Max
super fora ..... probacu prvom prilikom
probaj, ali ono, dobar kondenzatorski mikrofon, gluva soba, stolica koja ne ?kripi, ne čuju se automobili...jer je to ipak u?asno tiho...a i treba mirno svirati...jbg, kad nemam bolje uslove...

Quote:
Originally Posted by Max
Sta si pod ovim mislio ... i kako to radis ???
pa mislio sam kad ne radim ne?to zahtjevno, kad mi treba konkretan i čist bas,ali volim da je bas malo ?iri u zvučnoj slici, onda ga ra?irim dobro poznatim metodama ?irenja (ili chorus, ponekad reverb room) ili delay 20-30ms ali na suprotnu stranu od originalnog (L-R) s tim ?to ja nikad ne bacam skroz L-R originalni i zaka?njeli kanal...malo mi je to ipak previ?e, uglavnom stavim panorame horizontalno...ne znam da li sam jasan, to je i na ovom forumu dosta puta obja?njavano, ni?ta novo...snimljeni kanal stavim malo L, a onda send Odb u delay 20-30ms i taj return stavim malo R.

U stvari najdra?e mi je kad dva puta snimim istu liniju, pa ih razvučem panoramski, ali to je malo drk***, jer moram da se sjetim kako sam svirao u prvom take-u, pa da ponovim...ali je rezultat super, ako me ne mrzi ili ako je prosta bas linija, pa nije te?ko ponoviti isto...međutim, mnogo je lak?e sa akustičnim gitarama, a i manje je osjetljivo za gre?ke
bassystem is offline