Quote:
Originally Posted by Max
super fora ..... probacu prvom prilikom 
|
probaj, ali ono, dobar kondenzatorski mikrofon, gluva soba, stolica koja ne ?kripi, ne čuju se automobili...jer je to ipak u?asno tiho...a i treba mirno svirati...jbg, kad nemam bolje uslove...
Quote:
Originally Posted by Max
Sta si pod ovim mislio ... i kako to radis ???
|
pa mislio sam kad ne radim ne?to zahtjevno, kad mi treba konkretan i čist bas,ali volim da je bas malo ?iri u zvučnoj slici, onda ga ra?irim dobro poznatim metodama ?irenja (ili chorus, ponekad reverb room) ili delay 20-30ms ali na suprotnu stranu od originalnog (L-R) s tim ?to ja nikad ne bacam skroz L-R originalni i zaka?njeli kanal...malo mi je to ipak previ?e, uglavnom stavim panorame horizontalno...ne znam da li sam jasan, to je i na ovom forumu dosta puta obja?njavano, ni?ta novo...snimljeni kanal stavim malo L, a onda send Odb u delay 20-30ms i taj return stavim malo R.
U stvari najdra?e mi je kad dva puta snimim istu liniju, pa ih razvučem panoramski, ali to je malo drk***, jer moram da se sjetim kako sam svirao u prvom take-u, pa da ponovim...ali je rezultat super, ako me ne mrzi ili ako je prosta bas linija, pa nije te?ko ponoviti isto...međutim, mnogo je lak?e sa akustičnim gitarama, a i manje je osjetljivo za gre?ke