View Single Post
Old 21-10-2006, 05:53 PM   #9
Max
Pro Member

Default Re: Mastering sprava

Quote:
Originally Posted by gregor z
Powercore Firewire MD3 - testirao.... na prvi feeling radi identincno ko Finalizer a to meni nije više dosta dobro. generalno sam ocekivao više od Powercora , bio sam malo razocaran. (imao sam skoro sve dodatne plugse). najbolji mi je bio Charachter.
System 6000 - MD4 i ostalo - ima frend u studiu - radi fenomenalno i nema nikakve veze sa Finalizerom ili MD3. Skupo....
Hajde i ja da dodam .... razlika izmedju finalizera i MD3 je mnogo veca nego izmedju MD3 i MD4 ...... jeste da na MD4 imas tacnija i bolja podesavanja , ali se algoritmi najvise razlikuju na izlaznom brickwallu koji je kod MD3 bezveze i cesto ga zamenim sa timeworksom i sve progleda ..... nisam cuo preteranu razliku izmedju MD3 i MD4 ..... mozda se varam naravno .....

Sto se tice finalizera , njega mogu da uporedim sa PoCOo X3 ( mozda si na to mislio ? ) i oba su grozna , mada .... meni je trebalo par meseci da " savladam " MD3 tj da skapiram sta promene cine u muzici ( brojke su naravno jasne ) tako da kapiram da posto si savladao finalizer u detalje , stvarno mozes da napravis dosta u masteringu ....

Quote:
Originally Posted by gregor z
E a sad UAD....imam ga od pocetka kad je izašao kao mackie UAD 1 i imam sve plugse osim najnovijeg neve kompresora.(uskoro)
Za mene je to najbolji moguci digital processing tool do sada . Kompletna Precision serija je vrhunska, Neve 1073 radi neverovatno dobro, Fairchild je fenomenalan, etc etc. Ja jih non - stop upotrebljavam za mastering u kombinaciji sa analog opremom. Moj final limiter je uvijek Precision Limiter koji meni radi mnogo mnogo bolje od Wavesa ili izotope ozone ili slichno.....
UAD imam ga .... i sve plagove ( osim roland chorusa i space echo a ) i jaaako ga volim ... ali eto .... vidis , meni taj Precision serija ne moze prici MD3 .... imam oba , ne favorizujem , nego jednostavno probam ...... Fairchild skida dosta basa , ne bih smeo da da koristim u masteringu nikad ..... 1073 jeste najbolji eq na software u ali prilicno prljav za mastering a meni UAD limiter , posle 6 meseci pokusavanja jednostavno nema dobar punch i straaasno mulja negde u predelu 200 - 300 hz ( zavisi od materijala ) i uvek kad stavim timeworks iumesto njega situacija se drasticno poboljsa ( slazem se da je bolji od wavesa i ozona )

Eto .... moje misljenje ( ili kako ja to cujem )

ali me svakako zanima i tvoje misljenje kao mastering inzenjera koji je u poslu ....

Pozdrav

Last edited by Max; 21-10-2006 at 05:57 PM.
Max is offline   Reply With Quote