pa kako pravim puno masteringa....mozda mogu reci par stvari...
TC Finalizer...imao tri modela od prvog 20 bitnog (1996), do 24 bitnog pa do 96k.
Napravio karieru sa njim i mogu reci da sam expert za njega.
Ako se dobro podesi moze raditi cuda. Super sprava za bilo kakav electronic music. Ima i veoma dobar AD/DA konvertor.
Prodao prije dve, tri godine jer jednostavno nije vise zadovoljavao moje potrebe.
Powercore Firewire MD3 - testirao.... na prvi feeling radi identincno ko Finalizer a to meni nije vi?e dosta dobro. generalno sam ocekivao vi?e od Powercora , bio sam malo razocaran. (imao sam skoro sve dodatne plugse). najbolji mi je bio Charachter.
System 6000 - MD4 i ostalo - ima frend u studiu - radi fenomenalno i nema nikakve veze sa Finalizerom ili MD3. Skupo....
SPL Tube Vitalizer -imamo u studiu , super sprava ali veoma mekana i sa specijalnim karakterom. Kod masteringa upotrebljavao samo par puta kod akustickih snimki. Neupotrebivo za bilo kakav electronic music. Super radi kao insert na npr. akusticki gitari, back vokalima, prljavim loopovima, etc.
Bass i high compressor na njemu kompresira samo signale koje SPL dodaje originalu.
E a sad UAD....imam ga od pocetka kad je iza?ao kao mackie UAD 1 i imam sve plugse osim najnovijeg neve kompresora.(uskoro)
Za mene je to najbolji moguci digital processing tool do sada . Kompletna Precision serija je vrhunska, Neve 1073 radi neverovatno dobro, Fairchild je fenomenalan, etc etc. Ja jih non - stop upotrebljavam za mastering u kombinaciji sa analog opremom. Moj final limiter je uvijek Precision Limiter koji meni radi mnogo mnogo bolje od Wavesa ili izotope ozone ili slichno.
Za 1500 eura mo?e? kupiti kompletan Precision pack i oba Neve-a. Za te pare mozes dobit mnogo mnogo vi?e u digitalu nego u analogu.
basic analog kompresor koji je o.k. za mastering ko?ta najmanje 2500eura a da ne govorimo o EQ.
moja dva tolara,
Gregor Z