Quote:
Originally Posted by Arthur
hvala na iscrpnom odgovoru
|
uh, a ja mislio da sam bio kratak...
Quote:
Originally Posted by Arthur
jedino si propustio da ka?e? koju i o svojoj gitari, te o čemu ma?ta? na tom polju..
|
moja prva gitara je bila Ibanez musician mc924, 4 ?ice i vrlo je dobra za tu klasu. Vrlo svirljiva, mo?e da se na?teluje i za tvrdo sviranje (trzalica, slap..) a mo?e da bude i lagana k'o violina (super za neki hemering, sviranje akorada...). Međutim, ipak je to '85 godina i elektronika na niskom nivou. Za nju sam dobijao u jednom trenutku 1000 onda?njih DM, ali mi je drago ?to je nisam prodao, jer imamo nas dvoje divnu istoriju

)) Samo sam razmi?ljao da joj stavim neke bartolinije (prave original magnete za taj model) sigurno bi zvučala mrak...
Imao sam i Ibanez Soundgear Fretles (4 ?ice) i odlično je zvučao, bio je vrlo svirljiv...?ao mi ?to sam ga prodao...ali sam zato kupio
Yamaha TRB 5F, 5 ?ica fretless, izvanredna gitara te klase, ima dobre yamaha magnete, aktivnu elektroniku, odličan karakter, finger style, pun bass, sve dobro izlazi. Nju najče?će sviram sa Bala?evićem, jer je naravno, odlična za balade...
Jedno vrijeme sam imao Music Man, Sabre, dva hambakera, 4 ?ice, neko osamdeseto godi?te...to je bila fantastična gitara, po mom ukusu. Ali na?alost, nije bila moja...kad bih sada mogao da biram, to bi bio moj izbor, imala je malo agresivniji ton od jazz basa, ali sličan karakter. Zbog toga ?to je imala dva magneta, mogao sam namjestiti bilo kakav ton. I pun, i bridge (malo tanji, ali dobar za brzu svirku, vrlo precizno), i neck (kao precision zvuk). Smeta mi ?to danas Ernie Ball samo pravi Sting Ray koji ima samo jedan magnet. Nema puno izbora u karakteru zvuka...
Spector, 5 ?ica, EMG-HZ magneti, neck thru, aktivna elekkrtonika, solidan komad za tu klasu, sviđa mi se ?to ima malo agresivniji zvuk (podsjeća me na onog music mana), ima odličan pun zvuk, a sjajne sam efekte dobio svirajući fla?olete i taping preko brigde magneta, u kombinaciji sa malo delay-rev...
Ako budem imao vremena, okačiću par snimaka da čujete kako to sve zvuči...
Imam jo? akustičnu gitaru, kontroverzne firme Stag (nevjerovanto jeftina i prosto nemoguće kako dobro radi...provjereno) sa ugrađenim piezzo magnetom i pretpojačalom...i najzad...
Fender Stratocaster, Elite model, '83 godi?te, aktivna elektronika i magneti, moja omiljena gitara...
Volio bih da imam Fender Jazz bass, neko godi?te ranije od '80, jer samo vjerujem u te stare gitare. Naravno u spisku ?elja se ubraja i neki music man, sabre, kao i neka od vrhunskih gitara tipa Fodera, Sadowsky. Tobias...da ne pominjem neku ezoteriju tipa Nordstrand, Carl Thompson....i kontrabass