Quote:
Originally Posted by idekius
Jeste Fender, ali nije proizveden u USA, vec 80- i neke, u vreme kada su Japanci otkupili od Lea firmu, a Leo je tada valjda osnovao firmu L&M koja je radila neko krace vreme... Medjutim, bez obzira na to sto je sklepan u Japanu, generalno sam zadovoljan gitarom.
Mom kumu je pre par godina u Bg iz kombija ukraden jazz amerikanac iz 70 i neke... ona, valjda, vintage serija, sa trouglastim sedefima na vratu, umesto tachki...
Steta... nikada nisam probao bolji i tezi jazz bass 
|
ček sad, jel ti ima? fender squier? Mislim, tako su se zvale te gitare koje su proizvedene u Japanu. Ako jeste, i jo? ako je tako stara, proizvedena među prvima, to mo?e da bude dobar komad. Imao sam u rukama nekoliko vrlo dobrih iz tih godina. Jo? kad bi stavio neku bolju elektroniku i magnete...?teta za taj jazz bass od kuma. Ko zna koji ga klinac danas drvi. Ili nekome stoji ispod kreveta. Kao kad mi je jedna ?ena iz Kotora rekla da ima neku gitaru koju bi prodala, ali nezna koliko to mo?e da vrijedi, mo?da bi je dala ako mo?e 300e da dobije. Ja je pitam (vi?e kurtoazno, jer mi je tog trenutka izdavala paso?) pa jel znate kako se zove, koji je model, a ona mi odgovori, ma to je neka stara gitara, mo?da vi?e ni?ta ni ne vrijedi. To je njen mu? sedamdesetih kupio dok je studirao u Beogradu...zove se les paul custom...ima original kofer...nikad svirana........................................... ....
Quote:
Mnogo ti hvala sto si me podsetio na Elixir! Vec mi je otisao s' pameti, a svakako to moram da probam! Moj prijatelj ga je imao na svom petozichanom Ash bass-u i ono je stvarno izgleda chudo od zica. Stos je sto same zice imaju teflonsku prevlaku, pa schtroka ne moze da dopre do same zice, a jos manje da se zadrzava i zavlachi u navoje. Ovaj moj drug ih je nevidjeno ishvalio, a mislim da su riknule tek posto je trzalicom urnisao teflonski premaz... trzalicom je morao da svira one brze narodnjake za kintu...
|
da, u pravu si za taj teflon, ali pod rukom se ni?ta čudno ne događa, pona?aju se sasvim ok...nek' taj tvoj drug priča da je morao da svira brzi bee-bup

, walking bass, ili već....drum and bass
Quote:
Potvrdio si moju sumnju u klasu i kvalitet zica koje se prodaju kod nas po radnjama. Ne gajim teorije zavere, ali... tu STVARNO NESTO NIJE O.K.!!! Jednom sam kupio neki Dean Markley, naizgled sasvim normalan, a desilo se da se A zica u startu cuje mutnije od ostalih! Kao iz drugog kompleta... uzas... Sa druge strane sam i dalje u zalosti za kompletom GHS Bass Boomers zica koje mi je drug doneo iz Svedske... Trajale su i trajale... Taman sam pomislio da sam nasao rupu na saksiji i kupio "isti komplet" kasnije kod nas... i stara prica o gubljenju svetline kroz nedelju dana se ponovila 
|
pa valjda smo mi neko ?klj tr?i?te, ono, istočni balkan-bliski istok-iran-irak-afg...valjda misle da mi ne sviramo prave gitare...ili slu?ajući pink kapiraju da mi i ne snimamo prave basove...samo ono sint-aran?er...pa nam samo ?kart ?alju
p.s. e, fala ti za strip, ali treba da čuje? ovaj novi singl "lova". Snimili smo i pravi bubanj za tu stvar, pravi hammond....i spot. Biće ok. Snimio sam dva bassa u uvodu, koji zvuče super, ali moram biti tu kad se miksa da bi se čuli (jer će Milan naravno odvrnuti svoj hammond

)