View Single Post
Old 19-10-2006, 02:30 PM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: prijemcivi bass trapovi?

pa u sustini, taj 5.1 setup akustike nije prioritetan. Obzirom da su niske frekvencije prilicno omni, verujem (ispravite me ako gresim) da ako resim bass managment, za celu povrsinu sobe na mestu gde ja slusam, razlika izmedju sterea i surrounda biti prihvatljiva. Uostalom, projekat na kome sada radim i koji isplacuje sadasnje troskove jeste stereo, ukoliko bude bilo 5.1 potreba (a bice ih, u najavi su), finansiranje ce sigurno biti dopunjeno.
Zanimljivo je da mi u momentalnoj postavci stvari (podosta udaljeno od zida) zapravo na mestu slusanja fali subova. Danas cemo pustiti u pogon i sub drajver pa cemo videti sta se desava. Mackiji su trenutno skroz otvoreni (full range) i i dalje mi je korektan odziv u punch zoni.
Evo konkretnog pitanja - koje su dimenzije ursa bala? visina plafona mi je 2.7m, pa me zanima da li bi bilo neophodno da ih montiram celom visinom ugla ili je dovoljna njihova bocna visina? Takodje me zanima, sa obzirom da je to estetski prilicno robustna stvar, sta bih smeo stavljati preko njih kao pregradu (ukoliko uopste smem?) ? Ideja mi je da montiram po visini nekakve daske, i da iza njih stavim ursu. Da li bi to pogorsalo stvari ili ne?
Arthur is offline   Reply With Quote