View Single Post
Old 19-10-2006, 05:01 AM   #7
slowstar
Pro Member

Default Re: Mastering sprava

Quote:
Originally Posted by Color
Pozdrav forumasima...

Doslo je vreme da se nesto pazari. Na raspolaganju je do 1500eu. Potrebna je sprava za mastering, nova ili polovna, ne igra ulogu. Zanimaju me vasi predlozi i argumenti za i protiv.. Osim sto bi se koristila za muziku (raznoraznog karaktera), veliku ulogu bi trebala da igra u postprodukciji radio i TV reklama, znaci signal sto vise "nabudziti" a ne izobliciti ga previse. Za sada koristim waves i UAD studio pack... Na izlaz uglavnom stavljam L1, L2 nemam... L1 sluzi svrsi ali nisam zadovoljan. Koje od sledecih sprava bi po vasem iskustvu/misljenju bile korak u napred?

-DBX Quantum
-TC Finalizer 96k
-Powercore sa MD3

ili nesto deseto?

Hvala...
Eh, tu si sa sumom zasao tacno u nezgodnu sredinu, tojest za softver uglavnom dovoljno, ali za bolji hardver bogami nije...Na tvom mestu, pazario bih spravu koja je TOTALNO analogna, hocu reci da nema A/D na ulazu, i D/A na izlazu, vec da sve "radi" u analognom domenu...To bi mogao da bude neki lep UREI limitercic, a cuo sam i na delu JOEMEEK stereo comp (ne secam se broja, ali "debeo' visok oko 2U) koji je taj posao "zatezanja" radio sasvim dobro. Ne zelim da pominjem MANLEY SLAM zbog uzasa od cene, ali je zaista "VRH", samo da se ne preduvava mnogo,jer sam licno cuo da ima teznju da "krlja" mada je moguce da su lampe produvale... a i onaj plavi PULTEC multiband kompresor je nocna mora dok se namesti, ali kad radi, onda zaista RADI...Ponekad se nadje u ZANA studiju, ne znam da li je njihov, takodje i dva uparena "distressora" rade fenomenalno, cak i agresivno, ali mislim da nazalost i tu cena nije u "domenu"
U svakom slucaju cestitam ti na odluci da ne radis sve u racunaru, jer od toga gore nema...
Mnogo srece u nabavci!!!!