Thread: dc offset
View Single Post
Old 18-10-2006, 10:30 PM   #10
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: dc offset

boggy je odlicno objasnio, ja bih samo dodao da ukoliko se problem cesto ponavlja, ne treba razmisljati o uklananju posljedica (DC Offset removal), vec o uklanjanju samog uzroka. drugim rijecima, konstantni problemi s nastajanjem offset-a znaci da negdje imate probleme u svom signal chain-u za snimanje. dali se radi o napajanju, uzemljenju, konverteru itd, ali nesto tu ne stima.

sto se tice highpass filteringa - svaki highpass, koliko god se to cinilo malo, analogno ili digitalno, uvijek promjeni originalni zapis, i poremeti neke faze u osjetljivom bass podrucju. npr, pogotovo jeftini plugin poput wavesa - ja to uvijek cujem koliko god nisko stavim rezucu frekvenciju (npr. 25Hz sto je tipicno da maknes vocal booth rumble ili prolazece kamione i slicno ). ode mi punch od basa u pm

btw, nisam 100% siguran, ali mislim da cubase-ov DC Offset radi na principu racunanja prosjeka simetricnih peakova u plus i minus i onda po tome pomicanja cijelog wave zapisa na dole ili na gore. puno jednostavniji (i manje ?tetan) algoritam od highpass filteringa.

clusterchord is offline   Reply With Quote