Thread: GPU Delay!!!
View Single Post
Old 18-10-2006, 09:33 PM   #7
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: GPU Delay!!!

Quote:
Originally Posted by peraZdera
idekius:
Ali moras priznati da je mucenje samo sa jednim UAD-om...
Kako meris protok kroz PCI magistralu?
Ocigledno da je za UAD-ov GPU (s3 trio) dovoljan bandwith PCI magistrale... Ali bas me zanima sta koci, kad se preoptereti uad? Da li mu je slab gpu, PCI magistrala, spora memorija(na UAD-u), ili je ima malo, pa je onda velika potreba za streamovanje iz RAMa...
Ne bih to nazvao muchenjem, vec bonusom preko onoga sto vec imas... a i jos uvek nisam video analogni studio u kojem imas 11 Pultec-a, a jos manje 8 stereo 1176-ica....

Sto se tice UAD-ovog DSP-a... ne iskljucujem mogucnost da je u pitanju neki GPU, nije nemoguce, ali... u zvanicnim specifikacijama ne sme da se laze, sme da se precuti, ali ne i da se laze, a tamo doslovce stoji 1GHz...

Pozeljno je da u nekoj narednoj verziji UAD-u pojachaju DSP, ali ovde je rech o nechem drugom...

Za preopterecenje UAD-a sam ti vec odgovorio, ali... reci cu ti opet... zasicenje DSP-a... ti razmisli sta bi se sa tvojim CPU-om desilo kada bi mu dao da gura istovremeno 4 odlichna reverba, ma da je to nemoguce porediti, jer neznam koji bi native reverb mogao da bude slichnih karakteristika Plate-u 140...

PCI protok ne merim... Jednostavno koristim kartu, radi, ne zeza me, plugovi su vise nego zadovoljavajuci i to mi je sasvim dovoljno, posto se bavim muzikom, a ne benchmarkovanjem racunara...

Neznam za novi TC PoCo, ali stari ima 4 x Motorola DSP 56362 / 100 MHz + 1 x Power PC 8240 / 200 MHz

SSL Duende ima 4 X Analog Devices Sharc S 333 MHz i to radi preko FW!

Pulsar ima 6 X Sharc S od po 66 MHz

CreamWare Scope Profesional ima 14 X Sharc S od po 66 MHz...

...i sve to radi u PCI slotu bez problema...

A bolje i da ne pominjem bombastichni Fairlight CC-1 koji ima monstruma od DSP-a koji gura 230 kanala sa svojim chanal streep-ovima sa 72 bit-nom dubinom po kanalu, 36 bitnom sabirnicom i to takodje ide u PCI slot... i radi... jos uvek neznam koji je to chip (ili chipovi) u pitanju...