Thread: dc offset
View Single Post
Old 18-10-2006, 05:14 PM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: dc offset

Quote:
Originally Posted by strasni zmaj
a dali se moze nakon mixdowna skinuti u komadu? sta bi se zapravo dogodilo sa zvukom? cisto iz znatizelje me zanima.
DC offset nije sum! Pa da to posle skidas...
Procitaj pazljivije sta sam napisao...

Recimo DC offset moze "pomoci" kompresoru da proradi na neocekivano drugacijem nivou... ne ulazim u detalje, nego nabacujem sta sve moze da uradi...

Ako postoji u traci on je PROBLEM... ne mora da znaci da je katastrofalan, ali ne treba da postoji u traci!

Znaci... problem vec pocinje u trakama, i ako se pojavi i kasnije u mixdown, takodje ga treba ocistiti...

Shvati to kao kad peres ruke pre jela... ne ulazeci u to da li su ti prljave ili ne, jednostavno moraju biti ciste.

Da ponovim da obicno nastaje od poluispravnih, poludizajniranih itd. sprava i pluginova...

Ista je prica sa subovima ispod 20Hz! Cak i regularni strani CDovi su ih danas puni...

Mislim lepo izgleda kada subwoofer proseta napred nazad na frekvenciji od 3Hz, ali problem nastaje onda kada to subwoofer MOZE, jer ostali koji "ne mogu" ni ne mrdaju na 3Hz...

Eto prosirismo pricu i na subfrekvencije...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote