Quote:
Originally Posted by zoolander
Ok,u cubaseu ima opcija remove dc offset(jenostavnije),no zanima me dal dc offset maknuti na svakoj traci ili na već exportiranom audio mixdownu,jel učinak isti?
|
Nije, ako ti neka od traka sadrzi dc offset, onda se on prenosi na miks...
Ali ako na nekoj od traka imas nekakve level dependent efekte (kompresor i limiter su takvi) onda ces dobiti neocekivane rezultate, ukoliko DC ofset postoji u nekoj znacajnijoj meri i UKOLIKO sam efekat ne radi high pass na ulazu... znaci sve je vezano za "sitna crevca" u konkretnoj konfiguraciji koja ne mozes uvek znati, pa prema tome najpametnije je da uradis remove na svim trakama pre miksanja.
Quote:
Originally Posted by zoolander
Dal je bitno i nu?no s njim se baviti,tj.dal producenti uopće obraćaju pa?nju na njega,odnosno dal ga vi makivate u svojim miksevima?
|
To ne znam, mada je cudno pitanje da li producenti obracaju paznju na to ili ne... zasto ti je to bitno?
Konkretno se zna sta dc offset moze da uradi, i to sto moze da uradi nije pozeljno (moze da izazove "halucinacije"), tako da su stvari jasne! Dovoljno su jasne da se na osnovu njih moze izgraditi licni stav, bez obzira na to sta "drugi pricaju"
... za razliku od mnogih drugih pojava, za koje ne znamo jos uvek uzrok i posledice, s DC offsetom je lako!
pozdrav
bogi