Hajde da se javim .... mada .....
Eto , duze vreme radim u sobi od 2,20 x 4 m ...monitoring je ( ozloglasene ) HR 824 i ns10 ....
HR stoji odmaknut od zida 30 cm i stoje u coskovima ..... znaci sve kako ne treba
Ljudi koji su bili kod mene mogu da potvrde kakav je zvuk u prostoriji .....
Ono sto mogu da kazem je da samo jedan par monitora nigde nije dovoljan .... ja sam se odlucio na ovu kombinaciju zato sto je jedna aktivna , radiator sitem , 8" , a druga je kompresiona, pasivna i papir ...... znaci imam od oba slusanja ....
HR ide jako duboko , i ja sam ga podesio na 30 HZ ( ili tako nesto ) ali ti mozes da ga skratis na 45 ili 80 hz pa ce ti zvucati dosta slicnije 10 kama ( naravno koliko je to moguce ) ... ali ja volim da znam sta mi se desava tu .... nemam problem kod slusanja na drugim sistemima ( vec duze vreme ) , ali kao sto Boggy kaze .... mozda ti jednostavno prostor ne radi .......
U svakom slucaju ( evo vec drugi post ) mislim da bi bilo jako korisno da svratis .... barem da mozes da uporedis pa da vidis sta ti je ciniti ......
jedan savet .... koristi nearfielde za ono za sta su namenjeni , znaci miksaj na slabijoj ili srednjoj snazi , jer ces ( izmedju ostalog ) eliminisati ili umanjiti ono sto soba radi zvuku....
Pozdrav