Quote:
|
Originally Posted by Max
i post je radila osoba sa waves q 10 eq ima .... iza toga nije bilo vracanja ....
|
Netko je radio EQ-ing na masteringu sa waves Q 10 ili...?
IMO, q10 je odlichan EQ za tracking instrumenata ali je uzhasno (tonalno) agresivan (ne znam kako bih to bolje objasnio). Uglavnom ga koristim za perkusivne elemente jer "shtipanjem" svake druge oktave za chash "izvadim" nazad "punch" i lagano "nazubim" perkusiju. Dodje nekako konkretna i maaaalkice struzhe po zvuchnicima
Quote:
|
Originally Posted by Max
Ja sam zastupnik ideje da ne treba da isti covek masteruje stvar , jer kad to radi covek koji je " svez " radi na drugom monitoringu i u drugoj sobi , tu se pojave stvari koje ti nisi iz gore pomenutih razloga cuo
Predlog je da nadjete osobu koja dobro radi koja vas poznaje ( vas karakter ) i koji ce nekoliko puta i da upropasti master , ali kad se skapitrate da bude i zadnja " provera " onoga sto ste uradili ....
|
Ja sam chak za to da se finalni mix prepusti nekome o povjerenja. Napravi se mix u grubo i nek se netko drugi jebe s mixanjem

Onaj tko je producirao i komponirao je stvar obichno JAKO subjektivan u pogledu mixa. Ako na neki synth potroshim 20 sati (tweeak-anje, filtranje, efektiranje, prostor itd...) vrlo vjerojatno chu nastojat da se taj hi-tech synth lijepo chuje u mixu. No netko tko ne zna koliko dugo sam se i oko chega trudio smixat che stvar neopterecheno i jednostavno prema glazbenom afinitetu.
No osobe koje poznajemo i koje dobro rade su rearitetna kategorija. Ostaje samo slabashna nada da che se s godinama netko takav isprofilirat. Bilo bi idealno komponirat svoje stvari, a mixat stvari od osobe koja mixa moje...
u nadi je spas
nevezano: ne znam za ostatak vas, ali da li IKAD dodjete s mixom do trenutka kad kazhete da je to sad TO, sejvate i nikad se ne predomislite? Pa ja chim rjeshim jednu stvar odmah chujem shto bih josh sad mogao i tako u besvjest... prokleti Murphy