Thread: Problem u miksu
View Single Post
Old 17-10-2006, 12:32 PM   #38
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Problem u miksu

@ oggy
hvala na razumevanju. Nisam siguran da se radi bas o egu, vise o poverenju. Jer, iako si ti, npr, zaduzen za celo izdanje, i dobijes gomilu pesama, ti sigurno ne mozes da uradis nista po pitanju reverba na vokalima, kolicina gaina na distorziranoj gitari ili bas tog odvratnog lead sinta, jel da? To mu dodje posao mixera, i koliko god to bilo mimo tvog ukusa, sa tim se moras pomiriti. Ja licno nemam nista protiv da mi neko utisa pesmu za decibel ili dva, dokle god je u njoj dinamika ona koju sam ja zeleo, taj punch i velicina.. uostalom, stvarno mi lose ide to predvidjanje za 2-3db, i cenim ljude koji to umeju. Da se ja pitam, najradije bih mixao prirodno, bez ikakvog limitera, jer mi ti miksevi najbolje zvuce iako zavrse na -20dB.. Ako smo vec osudjeni na loudness war, cenim da makar ovo moramo kontrolisati, ako vec mozemo.. dakle, nemam potrebu da budem najglasniji na kompilaciji, vec samo da mi dinamika ostane ista, kakvu god je ja napravio, jer neretko drkam po 0.5dB grupu snare-a ili reverba.. 2-3dB mi je, nazalost, iskreno, previse.. tuzno je kad ti se to desi, bas zaboli.. A stvarno ne patim od toga po svaku cenu, i ne dozvoljam preterivanje u przenju stvari... samo, dok ima mesta, guram 8)
nadam se da si me sad bolje razumeo daleko od toga da imam "attitude" problem..
Arthur is offline   Reply With Quote