Thread: Problem u miksu
View Single Post
Old 13-10-2006, 08:22 PM   #6
Max
Pro Member

Default Re: Problem u miksu

Quote:
Originally Posted by Arthur
a kako mislis da postignes zeljenu glasnocu? vrtimo se u krug. Da bi muzika stigla do zeljene glasnoce u loundess war okruzenju, mora da se limituje. Ako mixas bez limitera, to je kul, al ce se 90% raspasti pod limitingom masteringa.. Zato je najbolje IMO, da ga u startu tokom mixanja stisnes koliko god zelis i tako kroz tu prizmu smixas muzicki deo

Potpuno si u pravu , narocito se cesto desava da kad dodjes do komercijanlog RMS a , krenu da iskacu hi hat ovi i cinele ......

Ja sam dosao do sledece kombinacije tokom vremena .... stavim neki limiter na master i podesim ga na nulu , limiter mi je stalno na vidnom mestu tako da uvek mogu da vidim koliko mi je glasan mix , kao i neki solo instrumenti ili kombinacije istih .

Imam svoje limitere koje cesto koristim za razne zanrove .... uglavnom timeworks , ali cesto ako radim house loristim waves L2 , jeste da pumpa basove , ali to je ono sto mi i treba .

Kad dodjem do odredjenog mixa ( oko 80 ak % .... ) pocinjem povremeno da bas " otpanjim " limiter , da vidim sta ce se desiti pri finalnom RMS u i onda vratim na nulu ..... na taj nacin sam svestan sta ce mi se odprilike desavati tj koji ce instrumenti da se potpe a koji ce da se suvise istaknu .....

Kad zavrsim , exportujem sa limiterom na nuli ..... ne brinem mnogo ako se tu i tamo " podsisa " neki peak , ali gledam da ne preteram ....

Vrlo cesto koristim isti limiter i u postu .... mada to ne mora da bude pravilo .....

eto toliko .......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote