Thread: Problem u miksu
View Single Post
Old 13-10-2006, 11:01 AM   #12
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Default Re: Problem u miksu

Quote:
Originally Posted by Arthur
prvo, nije mi jasno otkud tolko gadjenje prema limiterima na masteru u procesu mixa?
Sta znam, koristio sam ranije non stop razne gluposti na masteru dok radim dok nisam izvalio koliki mi to problem predstavlja.. Mislim tebi niko generalno nece zabraniti da stavis i izotope ozone na masteri izaberes neki pumping preset i radis tako... Samo tako nikad neces uspeti da odradis mix kvalitetno, a mislim da je miks najbitniji. Kad izrendas dobro smixan wav ponekad i jedan limiter moze da odradi sav potreban "mastering" : ) A limiter koji sve vreme stoji na masteru mi ne dozvoljava da "vidim" eventualne greske u miksu... Evo sad recimo kad sam svestan greske to jeste najbezbolniji nacin da je izbegnem, ali bar znam sta sam smixao...

a da ne pricam jos kakve probleme mogu da stvore losi efekti na masteru.. mozes da se patis 15 dana da slozis mix i dzabe... timeworks mastering compressor je jedini zadovoljavajuci od onih koje sam probao. secam se onog free classic limitera kojeg sam jedno vreme koristio dok nisam izvalio da toliko unistava sliku da sve zvuci kao da kompresuje u mp3 u realnom vremenu : )

Last edited by nESbo; 13-10-2006 at 11:04 AM.
nESbo is offline   Reply With Quote