Ovo je moje viđenje sad kad to proučio.
Naplaćuju 199$ da se već postojeći efekti sa LIN6 sprava prevedu u vst.
Što se tiče Toneporta, ovo je najveći rip off koji sam vidio ikada.
1. Za cijenu toneporta UX2, dobijamo ISTE efekte samo u vst formatu
2. Toneport je kartica + softver, takvu smo je kupili.
Ako za istu cijenu kupimo sonično isti softver samo u VST formatu, kojeg vraga ćemo sa starim softverom????
On će postati neupotrebljiv i ispasti će da nas obična i to slabašna usb kartica dođe 200 $(u Usa) i još moramo toliko dati za VST plug in.
3. Razumijem POD usere, njima ostaje eksterni hardver kao live, ali Gearbox 2 koji su bombastično najavljivali nedavno odlazi u koš i nema smisla daljnje korištenje jer Toneport počiva na softveru iskljucivo.
Trebali su staviti nekakvu manju cijenu za line 6 interface usere.
Recimo 100$ plus par modela više u vst verziji.
Možda običnih 50$. To bi SVATKO KUPIO.
To bi se itekako isplatilo.
Ovako, imam osjećaj da će line 6 softver doživjeti krekiranje.
I to ne krekiranje na način da će biti dostupan samo ljudima koji već posjeduju neku line 6 spravu, već da će doživjetu sudbinu Waves GTR-a.
Krekirani će biti vjerovatno onaj najveći gold bundle paket.
Znači, vrlo glup poslovan potez (dovoljno glup je bio Toneport sistem otpocetka, vec tu su trebali ubaciti vst a ne ovu do sada nebulozu da izvuku više para kad dodje VST).
PODxt userima je upgrade preskup, ionako imaju opciju reampinga, toneport useri se vec naveliko bune na ovaj rip off i teško će tko to kupiti.
Svi će doma nabaviti krekirane verzije VST softvera i to je to.
Za cijenu pod xta ima i boljih live efekata tako da ni te sprave neće više ljudi kupovati za direkt recording.
Toneport će izumrijeti jer je ko kartica stvarno slabo riješenje.
Jako glup potez po meni.