View Single Post
Old 11-10-2006, 12:10 PM   #21
kejkz
banned

Default Re: Artikli i tutorijali na portalu !

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Simpatichno napisan tutorial. Vjerujem da che mnogima biti koristan i nadam se da neche ostati na ovome. Na zhalost vechina tutoriala pokriva upravo ovaj pochetnichki dio, a ostatak je pisan za nuklearne fizichare koi i popis namirnica za kupovinu pishu kroz jednadzhbe i formule. Ono shto nedostaje je gradivo srednjeg nivoa poznavanja i poveznica izmedju osnovnih informacija i raketne injzhinjerije.

Strpljivo chekam da FM dodje na red, a do onda (josh jednom) potpuna podrshka na ovoj odlichnoj ideji, trudu autora i nesebichnom raspolaganju znanjem.
Hvala na podr?ci ,

mislim da je najveći problem kada se pi?e neki tutorial upravo doći i shvatiti nivo znanja onih kojima se obraća?. Ja mislim da je tutorial koji sam napisao mogao biti jo? bolje obja?njen, jo? jednostavnije, ali nekada je vrlo te?ko rečima opisati ono ?to je lak?e spoznati praktično, kao ?to je tema koju sam izabrao. Sla?em se da je najveći problem upravo taj srednji nivo, jer on, iako pretpostavlja neko znanje, treba da bude dovoljno razumljiv naj?irem krugu ljudi. Zamislio sam ovu temu tako da ona upravo lagano ide ka sve kompleksnijim temama i načinima programiranja i vrstama sinteze. Sve će pratiti mnogi praktični predlozi za presete. Sve ?to je čisto teorijski ću poku?ati izbaciti.

Takođe, voleo bih ako neko misli da se neki deo mo?e jo? bolje objasniti, ne samo u ovom prvom, nego i u sledećim tutorialima, da se nikako ne uste?e nego da mi to svakako ka?e, jer za mene je znanje upravo zasnovano na komunikaciji, interakciji, a ne na mehaničkom preno?enju znanja od subjekta na objekt. Tu smo da pomegnemo jedni drugima. Niko ne zna dovoljno da bi mogao reći da zna sve o određenoj temi.

Jo? jedan tutorial će biti o svim osnovnim komponentama, ali malo ozbiljnije, a onda ide FM. Mislim da će biti gotov već do kraja ove nedelje, po?to imam dosta vremena.
kejkz is offline   Reply With Quote