Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Nemam Waves tutorial i ne radim u Pro Tools-u ali ako se ne varam u protools-u nema stereo traka jel (ili bar ranije nije imao), a taj tutorial je verovatno tako napravljen da se projekti otvaraju u vi?e sekvencera pa je nu?no sve stereo trake razdvojiti u mono parove.
Priča o kori?ćenju mono kanala je mnogo starija od DAW-a i tiče se miksanja, a ja nisam taj koji je najpozvaniji ovde na forumu da obja?njava za?to je lak?e razmestiti instrumente u zvučnoj slici kada je uglavnom sve mono. Ako imam gitaru koja je snimljena sa stereo chorus-om i delay-om koji se različito pona?a levo i desno, ili pad koji se "miče" nema nekog specijalnog razloga da se razdvajaju na dve mono trake. Ako ba? hoću da izvodim neke kerefeke, postoje pluginovi koji se insertuju na stereo kanal i omogućavaju nezavisne kontrole nad levim i desnim kanalom kao onaj "stereotools".
|
Hvala za objasnjenje : )
To sam pitao bas radi miksanja, takodje sam otrkio sledece pa opet postavljam pitanje:
U pro tools-u postoji mix buss na koji mogu da se stave naprimer dva AC-1
MONO plugina pre miksa i da se miks provuce kroz njega PRE a ne NA KRAJU miksa, kako to moze da se realizuje u cubase sx ili nuendu i da li je moguce ??
Koliko sam razumeo taj PRE miksa izraz je sledece:
uzeo sam PSP vintage warmer i podesio ga na slicne setingze kao kod AC-1
parametra da kazemo i ima jedan prekidac koji kaze "PRE" i "POST" processing i aktivirao sam "PRE", da li je to znacenje PROVUCI PRE ili POSLE????