Quote:
Originally Posted by idekius
onako u globalu nisam impresioniran domacom produkcijom...
Na svu srecu, ipak imam svoje uzore u svetu... itekako priznate svetske producente... obicno njihov rad negiraju domaci producenti... pravo je chudo kako ljudi koji razumeju iskljucivo glas gomile, u ovom slucaju ne razumeju glas vecine... Ako podjemo od toga da je Srbija mala u odnosu na zemaljsku kuglu, vecina ipak misli da npr. Rick Rubin dobro radi, a Srbi tesko prebacuju svoju drzavnu granicu...
|
Vidis, ja se slazem sa gotovo svim sto svi vi pre mene rekoste, ali...... Primecujem i ovde, a setih se u nekom ranijem obracanju Dusana S, slicnog stava o domacoj muzici, produkciji..........
Valjalo bi da shvatimo da smo svi mi, na ovaj ili onaj nacin (osim Vracha, mada i on zaluta) deo te iste domace muzike i produkcije. Daleko od toga da ne treba biti samokritichan, ali ljudi, mi od domace muzike (makar je pevali bendovi i na engleskom, nemackom ili tamilskom jeziku) zivimo. Dajte da malo poguramo celu pricu, celu scenu, svako na svoj nacin. Prvo bi valjalo da spustimo kriterijume. Do skora, ajde, i nismo imali dobre studije, sad ih je u SFRJ nekoliko....... Ali kad se sabere velicina prostora na kome zivimo, kvalitet naseg muziciranja zapadne muzike.... i uporedi sa njima, objektivno, tu smo gde smo. Mi objektivno i nemamo puno boljih (mozda i uopste) vokala od A. Radovic, pa ja kupih CD u zelji da cujem sta nasa (SFRJ) elita napravi po ponajboljim studijima balkanskim. Hajde da taj album poredimo, ne znam sad s'kim, ali ne moramo sa novom C. Aguilerom, meni je to kao Kezman vs Zidan.
Ne vidim korist od konstantnog pljuvanja domaceg (iako je ono naravno -i mora i uvek ce biti- ispod svetskog nivoa), pre svega po nas koji od svega toga zivimo.