Quote:
Originally Posted by SHIVA
Ferarri ide brzhe od stojadina, ima veche ubrzanje, bolje drzhi cestu i na kraju izgleda dosta bolje od stojadina. Struchnjak za mehaniku bi pored ovoga s lakochom nabrojao josh 20 razlika. Daj ti nama navedi 3 konkretne razlike izmedju ozbiljne sprave i neozbiljnog VST/DSP reverba. Ja ne kazhem da razlike nema... al mi se chini da malo tko zapravo zna u chemu je razlika, izuzev u cjeni i vjerovanju u "kolko para - tolko muzike".
Ja kad tvrdim da je X ekvilajzer bolji od Y ekvilajzera to i argumentiram. Npr. X ima precizniji hi shelf i notch filter, a Y odstupa 1-3 dB u deklariranoj redukciji gain-a. Ako kazhem da "jednostavno zvuchi bolje" ta tvrdnja postaje uvjerenje, a uvjerenja su temelj predrasuda, dogme i neznanja. Uvjerenja zahtjevaju obranu dok chinjenice govore same za sebe.
|
RECI MI SAMO JEDNU STVAR!!! GDE JE KRAJ TVOM LUPETANJU???
Covece, gusis! Gusis nenormalno, stalno citirajuci tudje zakljucke, jer sudeci po tvom iskustvu i tvojim uslovima, ti argument ni ne mozes da proizvedes!
O CEMU TI PRICAS???
I ko si ti da pricas o razlici izmedju HARDWARE-a i VST-a? Koji si ti hardware probao!? Naravno da ne govorim o MPX seriji Lexicona, za koju ne sumnjam da si cuo i popljkuvao istog momenta, jer tu razlike nema... Ja pricam o daleko skupljim uredjajima. Mene se ova sekcija i thread o reverbima ne tice.... Ali pratim tvoje "pisanje" od threada o PRODUKCIJI i "vrstama" producenata. Umetnicima itd. STRASHNO! I tamo si sebi dao slobodu da umobolises sireci sranja o kategorijama koje niti postoje, niti su za diskusiju, praveci se sve vreme prepametan. Ne kazem da to i nisi, ali pricas o stvarima koje sustinski ne poznajes, ali si evidentno procitao tonu strana na netu, definicije (matematicki reverb!!!hahaha) i ostale bljuvotine. Ok, postani profesor, ali se potrudi da nadjes i djake!
Sta je s tobom? Ili konacno daj jedan argument za svoje price (govorim ne o teoriji vec o prakticnim stvarima, jer ovde se pitanja vecine ticu prakse), ili nemoj da trujes okolinu svojim budalastinama!!!