View Single Post
Old 08-10-2006, 01:49 PM   #26
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Reverb preporuka?

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Ferarri ide brzhe od stojadina, ima veche ubrzanje, bolje drzhi cestu i na kraju izgleda dosta bolje od stojadina. Struchnjak za mehaniku bi pored ovoga s lakochom nabrojao josh 20 razlika. Daj ti nama navedi 3 konkretne razlike izmedju ozbiljne sprave i neozbiljnog VST/DSP reverba. Ja ne kazhem da razlike nema... al mi se chini da malo tko zapravo zna u chemu je razlika, izuzev u cjeni i vjerovanju u "kolko para - tolko muzike".

Ja kad tvrdim da je X ekvilajzer bolji od Y ekvilajzera to i argumentiram. Npr. X ima precizniji hi shelf i notch filter, a Y odstupa 1-3 dB u deklariranoj redukciji gain-a. Ako kazhem da "jednostavno zvuchi bolje" ta tvrdnja postaje uvjerenje, a uvjerenja su temelj predrasuda, dogme i neznanja. Uvjerenja zahtjevaju obranu dok chinjenice govore same za sebe.

RECI MI SAMO JEDNU STVAR!!! GDE JE KRAJ TVOM LUPETANJU???

Covece, gusis! Gusis nenormalno, stalno citirajuci tudje zakljucke, jer sudeci po tvom iskustvu i tvojim uslovima, ti argument ni ne mozes da proizvedes!

O CEMU TI PRICAS???

I ko si ti da pricas o razlici izmedju HARDWARE-a i VST-a? Koji si ti hardware probao!? Naravno da ne govorim o MPX seriji Lexicona, za koju ne sumnjam da si cuo i popljkuvao istog momenta, jer tu razlike nema... Ja pricam o daleko skupljim uredjajima. Mene se ova sekcija i thread o reverbima ne tice.... Ali pratim tvoje "pisanje" od threada o PRODUKCIJI i "vrstama" producenata. Umetnicima itd. STRASHNO! I tamo si sebi dao slobodu da umobolises sireci sranja o kategorijama koje niti postoje, niti su za diskusiju, praveci se sve vreme prepametan. Ne kazem da to i nisi, ali pricas o stvarima koje sustinski ne poznajes, ali si evidentno procitao tonu strana na netu, definicije (matematicki reverb!!!hahaha) i ostale bljuvotine. Ok, postani profesor, ali se potrudi da nadjes i djake!

Sta je s tobom? Ili konacno daj jedan argument za svoje price (govorim ne o teoriji vec o prakticnim stvarima, jer ovde se pitanja vecine ticu prakse), ili nemoj da trujes okolinu svojim budalastinama!!!
perun is offline   Reply With Quote