Thread: SOKOJ - ugovor
View Single Post
Old 04-10-2006, 01:27 PM   #7
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: SOKOJ - ugovor

Quote:
Prvenstveno sam ocekivao da sajt autorima konacno pruzi uvid u to sta se dogadja sa njihovim kompozicijama, koliko su emitovane i gde, neke statisticke podatke...
Ali koliko god puta posetio sajt, toliko puta sam video manje-vise istu sliku bez mogucnosti interakcije sa korisnikom.
Znaci, realno je da ocekujemo ovakve pozitivne promene?
Pa ok, u stvari tehnički je moguće to izvesti, ali ako si mislio da to reprezentuje REALNU situaciju potrebno je da se prvo zna realna situacija. A da bi se to dogodilo, potrebno je da se donese zadovoljavajuć zakon, (?to bi odmah značilo ga?enje pola tv-a i radio stanica koje ne bi mogle da finansijski sebe izdr?avaju npr) pa zatim uvođenje discipline, znači tek kad slu?benici mogu da obilaze unaokolo i dobijaju od svakog DJ-a, prodavnice radio stanice detaljan listing (?to znači da otpada divljak pu?tanje sa nekog CD-a i slično) moguće je imati realnu informaciju. U sada?njoj situaciji gde domaća izdanja uop?te i nemaju svoj unikatan kod pa je nemoguće pratiti njihovu prodaju i pu?tanje, moguće je da neko ima dobru nameru, pa da se pare dele kao "po?tenije" ali nemoguće je deliti pare po?teno kad ne postoji nikakva evidencija nalik onoj u dr?avama u kojima je to regulisano. Tako da ne vidim ?ta mo?e neka nova garnitura u sokoju da uradi osim da urgira na vlast da se to u budućnosti re?i i ?to je mogla da prekine "privatizovanje" organizacije od nekih ljudi koji su tu ranije bili.
(naravno ja sad pi?em pozitivno nastrojen nadajući se da sve ovo nije bila samo promena vlasti pa sad sledeća ekipa sebi stavlja moć u ruke i pare u d?epove, nadam se da je sa tim gotovo)
Tj previ?e se pa?nje pridaje tome ?ta će ili neće uraditi sokoj, osnovna metodologija praćenja prodaje i emitovanja izdanja nije re?ena na dr?avnom nivou.
Ajd da ne tupim dalje ima ovde par ljudi koji to mogu bolje da objasne, pa i da me isprave ako sam ne?to netačno rekao. Poz!
Dushan_S is offline   Reply With Quote