View Single Post
Old 02-10-2006, 01:43 AM   #22
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DIY Traktor MIDI kontroler

Zdravo zmaj,

Nisam Fibra, pa cu pisati iz svog ugla gledanja ... jer kako god okrenes... sve sprave imaju svoje slicnosti... pa cu u tom smislu i pokusati da odgovorim

Quote:
Originally Posted by zmaj
@Fibra

Je li moguce napraviti automatizovani mixer/kontroler za nuendo od 16 kanala...znaci 16 automatizovanih fadera i iznad svakog od njih npr. 3x freq.
Moze...
Quote:
i gain potovi koji ce kontrolisati nuendov eq?
i to moze
Quote:
I naravno master vol. i total recal...
Ma moze i to...
Quote:
Idealno bi bilo i npr. po dva senda i solo/mute dugmici po kanalu i 2x send return fader + play/stop/pause/record dugmici i mogucnost prebacivanja na sledecih 16 kanala...
Sad jos da kazem "SVE MOZE!!!" i bicu pravi pravcati domaci "business man"
Quote:
Nije lozana,ali stvarno mislim da bi s ovim cudom razvalio i to upravo ovde,kod nas...
Pre nego sto se "razvali"... prvo treba pogledati, da li takva sprava vec ima da se kupi... ako ocekujes nizu cenu nego za slicne inostrane kontrolere... to je nemoguce. Mogu da pricam o razlozima zasto je nemoguce tri dana i tri noci, i da ne ispricam ni pola.
Quote:
a lako je posle za preko...
Kako to mislis "lako"?
Quote:
i znam da bi veoma mnogo ljudi zelelo ovo(na pvom mestu ja ) islo bi ko alva...
Ajd' pre nego sto "krene k'o alva" da nadjemo Fibri nekakvog finansijera za delove... bar za prvih par komada
Quote:
....boggy je tu,
Jeste, tu je, i zapitkuje svasta nesto
Quote:

... boggy zna ponesto o tim "strujama"
Hvala na lepim recima...
Quote:
sve sto treba je razraditi sistem i napraviti da to bude stvarno pristupacno,a opet kulturno umotano i funkcionalno...
Ehm... da l' bi mogao da mi "razmotas" to sto si mislio da kazes iz ovoga sto si napisao.
Quote:
koliko ja znam,a verovatno ne znam sama izrada ovoga ne bi trebala da bude nesto preterano skupa...
Racunaj da je SVETSKA referenca za dnevnicu za izradu sprava slicnih ovoj koju spominjes danas svota za koju 95% ljudi sa ovog Foruma ne bi ni ustajalo ujutru, a kamoli islo na posao.
Quote:

faderi,potovi,dugmici,recimo alu tabla i npr. dve drvene dascice sa strane...
Znas li cene doticnih "igracaka"?
A cenu "Alu table"...

Dobra referenca za sve posetioce Foruma, je recimo Alesis RA500 pojacalo... (tematika pojacala mi je mnogo bliza)

ok, nije neka "zvucna" referenca ali moze biti prakticna za ovu pricu...
Ako recimo hocete da napravite pojacalo slicno RA500... recimo... trebace nam robustan kabinet sa pozamasnim hladnjacima na bokovima... za pocetak....

E... takav kabinet moze da se kupi ali kosta 300EUR u BGD... pazi... samo kabinet, PRAZNA alu/gvozdena rack kutija sa hladnjacima na bokovima... bez icega unutra!

A posto je gotovo pojacalo RA500?...

Edit:

Znaci dok kazes "piksla" dodjemo do cifre za domace pojacalo koje je blisko cifri za Bryston... ok... ajde neka bude kvalitetno BAREM kao Bryston... i kada bi resio da utrosis toliko para za pojacalo... da li bi kupio Bryston ili domace slicnog kvaliteta, za priblizno slicnu cenu?

Cak i da ne pricamo o glavobolji kada Bryston crkne (a crkava!) da ti jedino preostaje da se "snadjes" ili da ga saljes za Kanadu... o svom trosku, ok... servis je barem besplatan (toliko o dvadesetogodisnjoj garanciji i ceni transporta za mrcinu od pojacala).. znaci i pored svega ovoga, ipak ces kupiti Bryston (ako imas novca i ako resis da ga trosis na pojacala), i to je meni razumljivo.

Posledica ovoga je da domaci proizvod skoro da mora biti "caroban" da bi uspeo da se "probije"... Znaci, ili sprava koja NE POSTOJI NIGDE na trzistu (a "svima" treba), ili ubistveno jeftina a neverovatnog kvaliteta...

Ehm... imamo razne fakultete, i ako neko sazna kako se ulazi u Beogradski odeljak Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry neka mi javi, treba mi za posao...

Primer nije isti... ali je ilustrativan u smislu da stvari neocekivano drugacije nego sto se "podrazumeva"... odnosno ne treba nista shvatati zdravo za gotovo...
Quote:
pretpostavljam da su sami elektromotorcici za automatizaciju u stvari najskuplji od svega...
Zavisi kakvog su kvaliteta (nadam se da nisi mislio na Penny&Giles)... ali mislim da mogu i "napamet" da "prognoziram" da ce samo potovi sa motorima (pristojnog kvaliteta... Alps?), kada se skupe, prici ceni koju si zamislio u glavi.... i grdno bi voleo da u tome pogresim

uzgred... nije lose da kazes koliko si spreman da platis za kontroler koji si specificirao.... lakse moze da se prica na ovu temu...

E sad... Fibra i ostali... da me ne shvatite pogresno... ne "guram" se ja uopste u pitanje MIDI kontrolera, ovih ili onih... samo sam hteo nekim opstim pitanjima da "razjasnim" situaciju u kojoj se potencijalno nalaze domace konstrukcije i domaci konstruktori...

Definitivno NISAM pesimista, niti zelim da nekome ubijam entuzijazam... ali neka se pitanja moraju postaviti i neke se stvari moraju rascistiti PRE nego se dohvati lemilica... jer onda vise nema kajanja...

pozdrav

bogi

p.s. Ako treba pomoc... pomoci cu... (bez obzira sto je Fibra vec inace "kriv" svojim savetom za nasu novu "znacku" na monitorima, sto samo govori u prilog cinjenici da treba komunicirati i diskutovati!!!)

Ko zna na sta ce to da se izmEtne

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote