Quote:
Originally Posted by Max
Cini mi se da pokusavas da izvuces negativan kontekst iz moje poruke
Moja poruka pocinje sa ..... " slazem se " ..... mislim da je to dovoljno jasno
S' druge strane znam Dragan vise od 10 godina i znam da je Basista ( i multi instrumentalista ) da je aranzer ( dobar deo proslog Van Goga ) cak znam da je i DJ ... ali zaista nisam znao da je producent ( zato sam i pitao , a ne konstatovao )
Gost foruma je moj predlog ( vidjen na Gearslutzu ) gde su uglavnom producenti .... mada zasto da ne budu i muzicari ??
Istini za volju Dusane , meni je potpuno svejedno ko ce biti gost foruma , samo sam u momentu bio zatecen sa spoznajom da je covek producent .... ali zasto da ne Dragan je extremno talentovan i moze da radi bilo sta u muzici ......
Pozdrav
|
Ne pokušavam da izvučem negativan kontekst, nego stvarno pitam, šta podrazumevaš pod "producentom"? Tj pokušavam da razumem kako ti vidiš stvari, bio mi je čudan komentar.
Koliko ja znam, ako neko poznaje tematiku i učestvuje u proizvodnji jednog albuma od učestvovanja u aranžmanima do samog snimanja u tehničkom smislu pa na kraju ponekad i obrće reglere kad treba nešto sam da završi, onda ja kapiram da je producent. Tj posao producenta ne mora da ima nikakve veze sa mixingom samim, koji može i ne mora i neko drugi da obavi. Gomila albuma koje hvalimo je potpisana sa produced by ... a onda ide mixed by ... pa neko drugo ime. Nego je meni glupo da pričam o onome šta on radi ili ne radi sa obzirom da znam kako šta tretira iz svoje biografije, a da on nije tu. U krajnjem slučaju čuo sam ono što radi za sebe i bez obzira na žanr (pošto nešto je drum&bass a nešto uslovno jazzijana), mislim da je sjajno odrađeno, i da bi mnogi koje zanima upravo to famozno "producent" mogli da nauče koješta od njega. Da je striktno inženjer zvuka+producent, nije ali nije ni DaBear a nije bio ni Vlado, jel. Konačno muzičar je kod nas nejasna definicija, pokriva i one koji znaju samo da sviraju svoj instrument i to je to, i one koji znaju mnogo više o celom procesu stvaranja muzike i kompletni su, a to je jako različito, pa mi je nekako ograničavajuće i netačno da kažem za Dragana da je "Muzičar". Jeste i to. Nekako mislim da bi forumska "priča" sa njim bila mnogo korisnija zato što bi malo izašli iz dosadašnjih varijanti "Koji EQ plugin koristiš" i slično a i dalje bi pričali o samom procesu kako od zvučnog usnimka napraviti muziku koja svira zajedno. Elem kao što vidiš ponavljam se u odnosu na prethodni post
Mada ionako nešto kapiram da ako ga pitamo garant će da bude u fazonu "Ma daaaaj"

i da odbije, al eto to je recimo moj predlog.
Quote:
Hej! pa Snoopdaddy je imao gomilu albuma izdatih u svetu...?? Eh?....ne. a? Ok..
|
Hehe, ćuti ne prizivaj ga, neka ga nek radi čovek gde god da je a mi da mu ne smetamo

Jedino ako ti se svađa, možemo da smislimo nešto!