View Single Post
Old 27-09-2006, 12:19 AM   #50
DEMONIO
Member

Default Re: Zvučna izolacija prostora - boggy HELP!

Poštovani, konačno, posle, sad već ima ja mislim 2 meseca, mogu da se pohvalim da sam dobar deo posla klasičnog sređivanja.

Izbacio sam sve iz velike prostorije (buduće režije), zidove sam najpre sa dosta muke rešio tapeta i to sve uz pomoć špakle... (muka beše muka!) al avaj!, zatim zidovi su kao i plafon gletovani, zatim krečeni, hmmm, onda sam svu stolariju prešmirglo i dva puta prešo farbom kao i vrata za tu sobu, i isti postupak sam odradio u hodniku...

Ove nedelje ću srediti kupatilo, našao sam sanitarije, pločice koje se trebaju zalepiti i sl.

Najbitnija stavka u celom ovom postu jeste to što sam pronašao original plana kućice i uradio novi plan sa tim dimenzijama kao i 3d prikaz (uz pomoć ortaka arhitekte).

Još bitnije je to što sada znam tačnu strukturu prostora i ona izgleda ovako:

- Spoljašnji zidovi: (spolja ka unutra) - debljina 10 cm (po planu mada mi se čini da je malo veća tj. sada već sigurno zbog glet mase, kreča i sl.)
1. Drveni horizontalni opaž
2. Pergament papir
3. Mineralna vuna debljine 8cm
4. Alu papir
5. Iverica debljine 1 cm

- Unutrašnji zidovi: - debljina 5 cm po planu (realno nekih 7.5 cm)
1. Ivokal oz. siporeks ploče

- Podna konstrukcija: (odozgo ka gore)
1. Legice (to je slovenački valjda...)
2. Mineralna vuna
3. Brodski pod

- Stropna konstrukcija:
1. Stropne ploče
2. Mineralna vuna
3. Kningips ploče

Evo i nove skice kao i 3 prikaza:

Pitanje je sledeće, kako napraviti ne paralelne zidove, koji su tu proračuni neophodni ili da li već neko može da smisli rešenje prostora sa neparalelnim zidovima i eventualno napraviti dve recording sobe tj. vocal booth i još jednu prostoriju za žive instrumente u ovoj desnoj sobi...

Provedoh dosta vremena na sajtu John Sayer-a ali poenta je da su sva njegova rešenja proračuni za dati prostor tako da obzirom da nisam toliko vešt niti u fizici niti akustici nisam mogao "stečena znanja" da prenesem na sopsteni prostor...

Tu vi nastupate!

Ajmo ekipo! HELP!

EDIT:

Ovo su slučajevi sa John Sayerovog sajta koji su mi najviše pažnje privukli...
Ako neko ima predstavu o tome koji su materijali korišćeni (sem onih očiglednih, tipa, mineralna vuna, drvo, oni metalni ugaoni montažeri za knauf i sl.)

Link 1: http://www.johnlsayers.com/Studio/Ma...MP-Funky_1.htm
Link 2:http://www.johnlsayers.com/Studio/Mainpage/MP-Mark.htm

Mada ostali nisu ništa manje interesantni, ovaj prvi mi je nekako regionalno bio blizak a ovaj drugi mi je totalno bio interesantan zbog prostora u kome je napravljen i veličinom...

Last edited by DEMONIO; 27-09-2006 at 01:09 AM.
DEMONIO is offline   Reply With Quote