Poštovani, konačno, posle, sad već ima ja mislim 2 meseca, mogu da se pohvalim da sam dobar deo posla klasičnog sređivanja.
Izbacio sam sve iz velike prostorije (buduće režije), zidove sam najpre sa dosta muke rešio tapeta i to sve uz pomoć špakle... (muka beše muka!) al avaj!, zatim zidovi su kao i plafon gletovani, zatim krečeni, hmmm, onda sam svu stolariju prešmirglo i dva puta prešo farbom kao i vrata za tu sobu, i isti postupak sam odradio u hodniku...
Ove nedelje ću srediti kupatilo, našao sam sanitarije, pločice koje se trebaju zalepiti i sl.
Najbitnija stavka u celom ovom postu jeste to što sam pronašao original plana kućice i uradio novi plan sa tim dimenzijama kao i 3d prikaz (uz pomoć ortaka arhitekte).
Još bitnije je to što sada znam tačnu strukturu prostora i ona izgleda ovako:
-
Spoljašnji zidovi: (spolja ka unutra) - debljina 10 cm (po planu mada mi se čini da je malo veća tj. sada već sigurno zbog glet mase, kreča i sl.)
1. Drveni horizontalni opaž
2. Pergament papir
3. Mineralna vuna debljine 8cm
4. Alu papir
5. Iverica debljine 1 cm
-
Unutrašnji zidovi: - debljina 5 cm po planu (realno nekih 7.5 cm)
1. Ivokal oz. siporeks ploče
-
Podna konstrukcija: (odozgo ka gore)
1. Legice (to je slovenački valjda...)
2. Mineralna vuna
3. Brodski pod
-
Stropna konstrukcija:
1. Stropne ploče
2. Mineralna vuna
3. Kningips ploče
Evo i nove skice kao i 3 prikaza:
Pitanje je sledeće, kako napraviti ne paralelne zidove, koji su tu proračuni neophodni ili da li već neko može da smisli rešenje prostora sa neparalelnim zidovima i eventualno napraviti dve recording sobe tj. vocal booth i još jednu prostoriju za žive instrumente u ovoj desnoj sobi...
Provedoh dosta vremena na sajtu John Sayer-a ali poenta je da su sva njegova rešenja proračuni za dati prostor tako da obzirom da nisam toliko vešt niti u fizici niti akustici nisam mogao "stečena znanja" da prenesem na sopsteni prostor...
Tu vi nastupate!
Ajmo ekipo! HELP!
EDIT:
Ovo su slučajevi sa John Sayerovog sajta koji su mi najviše pažnje privukli...
Ako neko ima predstavu o tome koji su materijali korišćeni (sem onih očiglednih, tipa, mineralna vuna, drvo, oni metalni ugaoni montažeri za knauf i sl.)
Link 1:
http://www.johnlsayers.com/Studio/Ma...MP-Funky_1.htm
Link 2:
http://www.johnlsayers.com/Studio/Mainpage/MP-Mark.htm
Mada ostali nisu ništa manje interesantni, ovaj prvi mi je nekako regionalno bio blizak a ovaj drugi mi je totalno bio interesantan zbog prostora u kome je napravljen i veličinom...