Sm 57 se koristi na 90% studijskih snimki dobosa... Na nesto manjem postotku gitarskih pojacala... A mnoge velike face ga koriste za pjevanje, pogotovo ako istovremeno sviraju i neki instrument... Puno je manje osjetljiv na bas proximity efekt od sm 58, a time i na usmjerenost i udaljenost glasa od mikrofona... Inace je to identican mic 58-ici, ali sa drugacijom vanjskom mrezicom, koja mu daje drugacije karakteristike... Jedan od workhorsea glazbene industrije i najupotrebljavaniji mic ikada... Jako dobar allrounder, tako da je bolji za prvi i jedini mic u studiju od bilo kojeg kondenzatorskog... Sve sto se snimi s njim zvuci barem pristojno...
Nedavno sam radio Jona Spencera live na radiju... Na rider listi trazili su sedam 57-ica, jedan Sennheiser Md421 i jedan AKG112 i bilo sta za overe... Kad je dosao njihov tonac razmjestio je te mikrofone ovako: Jedna 57 na oko metar od dobosa malo u desno prema fusu, drugi na oko metar od floor toma, treci ispod dobosa... Rack tom i fus nije ozvucio posebnim mikrofonom... akg112 na bas bubanj. Akg 414 koje sam namjenio za overe je maknuo i rekao da mu overi uopce ne trebaju... Jednu 57 je stavio na fendera devilla a MD 421 na fendera twin reverba... ostale tri 57 je dao vokalima... Glavni vokal je ustekao u surpressor, a njega i sve drugo je sendom poslao na korgov delay i to je bilo to... Naravno uz osnovnu ekvalizaciju na mackievom mixeru... Rezultat? Mrak, boli glava, pravi nepatvoren rockabilly zvuk!!

)
Zanimljivo je da dan nakon, kada su svirali uzivo na Art & Music festivalu taj setup nije bas funkcionirao, svi s kojima sam pricao nakon koncerta su popljuvali zvuk, ukljucujuci i one koji su dan ranije bili odusevljeni... Eh, sad, mozda je bio samo problem u kolicini pive...