View Single Post
Old 25-09-2006, 10:43 AM   #17
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: A=440 Hz ili F=432 Hz

pa ja sam crop circles, sfingu i piramide na marsu, te josh X drugih djelova ove cjeline namjerno izostavio kako tema ne bi otplutala u ismijavanje i sprdanciju.

Shto se tiche "nashtimane" muzike, svakako da postoji. Vidish i sam po ovom forumu da samo hobi-producenti imaju vremena i interesa za ovakve stvari, a takvih je na ovim prostorima vrlo malo. No globalno postoji dosta ljudi koi vech godinama rade u ovim glazbenim okvirima, ali nisu imali potrebu o tome pisati po forumima i izlagati se ismijavanju zbog chinjenice da komprimiraju kick ili bilo chega drugog shto "konvencionalno-komercijalna" glazba nastala na petpostavci da svi moramo jesti i piti spremno svrstava u medicinske ustanove za pomoch neuravnotezhenim osobama. Vechina glazbe koja prati ljudske chakre i razna "meditativna" glazba su obichno odlichno tunirane. Chak i eminentniji producenti tipa Simon Postford (Shpongle, Hallucinogen, Younger Brother, Beast) vech godinama rade takvu glazbu. Ima chak i neshtosempler refill-ova koi sadrzhe pozitivne subliminalne poruke i tunirani su jako dobro. Jedan od takvih je npr. Twisted Textures i Distorted Reality od Spectrasonic-a.

Drugim rjechima solidan broj onih koje obichno prate "epiteti" poput kvazi-umjetnika zapravo uvidja da je i glazba, jednako kao shto je grafika ili arhitektura zapravo vrlo podlozhna preciznim matematichkim zakonitostima. U protivnom bude u najmanju ruku neskladna i "neprirodna".

Enivej, drago mi je da si se zainteresirao i nadam se da che biti sve vishe onih koi che dati svoj doprinos ponovnom razvoju prave "duhovne" glazbe.

It's not just a disco in the forest. It's an initiation of a tribe. It's like the 60's all over again.
Goa Gil