Quote:
Originally Posted by balthazaar
bas je u tome poenta da mi u tom slučaju kad pojačam ponekad bude preglasno i iritantno!
|
Covek je u pravu ..... greska koja se i meni jedno vreme desavala ..... mixanje na premalim jacinama ..... i onda se u samom mixu trudis i pocinjes da prekomprimujes i prepojacavas nivoe ...... i sprzis sve zivo ....
Moj savet a verovatno i opsti ..... srednja snaga , da mozes da pricas u sobi normalno dok mixas ...... i onda provere na raznim snagama .....
I ono sto sam definitivno svatio iz Oggy jevih prica ..... zasto treba imati ns10 kao sporedno slusanje .....
Jednostavno , umesto " savrsenog " zvucnika , ja koristim HR 824 ( polipropilenski , bas radijator , integrisano pojacalo 8 " ) i ns10 ( papir , kompresiona kutija , externo pojacalo ...... i ko zna koje su vec razlike ) i onda menjam izmedju njih ......
Mislim da takve kombinacije ( u saradnji sa prostorijom koja treba biti bar prosecna ) pokrivaju dovoljan prostor razlika , da se postize velika verovatnoca da ce mix da zazvuci ( bar sto se tice zvucnika ) ...... dalje je ipak i tvoje iskustvo ......
Neki ljudi ( svaka im cast ) mogu da mixaju samo na NS10 ......:o
Pozdrav