Quote:
Originally Posted by boggy
Sve ovo navedeno nisu odlike tvog miksa, nego su "lazi" koje ti lansira monitor... tako da je najbolje da utisas do mere kada ti miks zvuci slicno na svim jacinama manjim od te... i da ne prelazis tu granicu.
|
A otkud to znas??? Ne pricamo o Manny Maroquinnu, nego o Baltazaru (nista uvredljivo i licno, Baltazare, ne tumaci ovo pogresno)!
Ja zvucnike delim na 2 grupe (ako pricamo o boljim varijantama), one na kojima jako definisano i verno mozes cuti vec isproduciran materijal i one na kojima jako dobro materijal mozes isproducirati. Postoje zvucnici koji su ALAT i oni koji su "zadovoljstvo", kada ih konzumiras. Siguran sam da pricamo o problemu gde na Baltazarovom slusanju svetski snimci zvuce jako dobro, te zbog toga mozemo i slusanje da nazovemo "dobrim". ALI!!! To ne znaci da je to slusanje u stanju da posluzi kao dobar alat! Ili sami zvucnici, ili mozda i prostorija u kombinaciji sa njima.
Nazalost (ili na srecu), postoje chudne okolnosti gde americki snimci u katastrofalnoj prostoriji zvuce do jaja, a domaci katastrofalno. To su, prosto, trikovi, savrsena dinamika u snimku PRE SVEGA, sjajna filtracija, tranzijenti koji su "zdravi"! Znaci- generalno sjajan proizvod, gde je ZVUK JACI OD GOMILE LOSIH FAKTORA U PROSTORIJI! Bezbroj puta sam se uverio u verodostojnost gorenavedene informacije.
E, ovaj deo gore je povezan sa nasom pricom. Ako vec nije "krivo" slushanje, onda si sigurno TI!

Jebi ga...